Krabbe Sæson

Før reality tv, var jeg klar over, Dungeness krabbe sæson. De fangster derefter ikke synes så dødbringende (selvom jeg er sikker på, at de var - de havde bare ikke kameraer til at dokumentere det), medmindre du ved et uheld fanget din finger i et sæt af snapping kløer, men det heldigvis aldrig sket. Når det vil få virkelig koldt og tåget i San Francisco, min mor og jeg ville gå til molerne.

Tilbage i 70'erne, folk gik til Fishermans Wharf til rent faktisk at få fisk, krabber i særdeleshed. Vi ville gå ned til de glatte udendørs markeder og min mor ville købe en solid dusin writhingly live dybe blå Dungeness krabber, vrede at være ude af vandet og skære op i luften med deres saks kløer. De havde ikke bandet dem som hummer kløer, så hvis du fik tæt nok du kunne få skåret, men faren for Dungeness var en del af magien i dem. Jeg må have været omkring 7 eller 8 år gammel, men jeg følte mig gammel og levende og voksen, da jeg hjalp min mor udvælge hvilke krebsdyr skulle dø for min middag.

Jeg har valgt dem med de fringiest ben, fjerlignende hår, der voksede i whispery linjer langs de leddelte lemmer krabbe. Til min unge sind, ville dette indikere virilitet og styrke, større kød fra større muskler. Min far fortalte mig at få dem, der så det maddest. Jeg søgte deres stilk øjne for vrede. De alle syntes lige pissed off for mig. Jeg elsker den måde, at krabber ser forhistoriske og futuristisk robot på samme tid. De er pansrede og de er pakning og de har brug for dette, fordi de er så overdådig og liflig indeni. Den voldelig verden, der kræver den hårde skal og våbnet hænder tjener frem et lækkert måltid. De fleste ting fra felterne drab i havet, den brutale havets bund, smager rigtig skide godt.

De levende krabber ville blive betalt for, og derefter kastet ud i en rusten metal skraldespand fyldt med kogende havvand for få sekunder. Da de kom ud af dåser, havde deres farve ændres til en dyb orange rød og de blev pakket dampende varm i hvide papir parceller. Jeg ville holde de parceller tæt på mig og mærke varmen fra dampen flygte fra krabber indersiden. Jeg spekulerede på, om de stadig var en eller anden måde i live derinde, da jeg lod den fishy damp duft min lille krop i bilen på vej hjem.

Køkkenbordet ville blive dækket med koreanske aviser og min far lagde ud flere hårde runder af surdejsbrød med køleskab koldt smør stick. Brød og smør var næsten lige så integreret del af måltidet som krabbe selv. Du kunne ikke have det ene uden det andet. Den surhed af brød og mellow fedt af smørret var den perfekte kompliment til den søde møtrik smag af krabbe. Der var hvidvin også, men jeg var ikke interesseret i det. Jeg er stadig ikke. Jeg kan ikke lide hvidvin, og min modvilje er inkongruent min ladylike persona, jeg kender.

Der var instrumenter udvinding linet op ved siden af ​​brød, kirurgi stil. Nutcrackers stjålet fra stor skål valnødder, der levede på det lave bord foran tv, køkken saks, en lille gaffel med 3 tænder i stedet for 4, fondue gafler finde nyt liv i fisken spil, en spisepind her og der bare for skubbe ud - nu jeg glemmer, hvad ellers, men jeg tror virkelig, men der kunne have været pincet derinde. Jeg ved ikke, om dette er sandt, men jeg ville ikke sætte det forbi min familie. Vi havde ikke en masse af noget, så det var alle om at få mest ud af, hvad vi havde.

Mine forældre ville forlade ben og kløer for mig, og jeg ville udvælge perfekte stykker af krabbekød, absolut intakt. Dette er blot en af ​​mine mærkelige og stumpe talenter, pilning skaldyr uden fejl. Jeg er så god til det, med min omhyggelige rolig hånd og coulda-blevet-fødte-schweizisk præcision - Jeg har højeste koncentration, og jeg er i det at vinde det ligesom jeg revner et pengeskab. Jeg skulle have et stetoskop, men jeg ville ikke brug for det. Jeg er så god. Jeg viste dette fra engang temmelig for nylig på en fancy seafood bistro i Montreal, hvor pebret skaldyr og champagne kom på et tårn af is og poleret sølv. De andre diners omkring mig var forpustet, da jeg gled skallen ud af en sten krabbe klo med lethed af en showgirl stripping off en opera handske. Jeg lagde det i midten af ​​bordet som en huskat indstilling ned et offer. Kødet var så skinnende og rød og handlingen var så imponerende ingen ønskede at spise det, så jeg måtte.

Mine forældre havde ikke stoppe ved kløer. De ville bryde åbne de store hårde krabbe krop skaller, åbner ryggen under benene ligesom de ændre Krabbe batterier. Brun grøn krabbe roe ville sprøjte uciviliseret fra revner og mine forældre ville pludselig vende primitive og begynde slurping rognen fra ud af skallerne, og jeg ville blive bange og stoppe med at spise. Jeg har stadig mareridt om dette. Mine forældre så, virkelig bare unge, meget yngre end jeg er nu, revner krabber med overmenneskelig indvandrer styrke til at suge op fishy grynet tarme af ting. Undertiden vil de skære munden på de skarpe skår af krabbeskallen den krebsdyr lille hævn og blod ville blande sig med rogn, og de ville forlade miniature røde brune smil af blandingen på deres vinglas. Det er formentlig grunden til jeg ikke kan lide hvidvin, og jeg har aldrig udviklet en smag for den del af krabbe. Jeg overlader det til de stærke.

17 Kommentarer. Tilføj til mix ...

 1. Fucking fantastisk historie. Jeg kan kun fortælle historier om at gå til købmanden og købe dåser af creamed majs. At være fattig white trash er bare halt.

 2. Yum! Sikke en vidunderlig hukommelse. Skulle du nogensinde være så tilbøjelige, en virkelig stor tur på en motorcykel er langs Hood Canal i staten Washington, og hvis du gør det i løbet af Dungeness sæson, kan du købe krabbe frisk langs vejen (samt røget laks, østers, etc. ). Bring det rustikke brød og smør (selvom nogle gange, når det er så frisk, det næsten smager som om den er smurt). Tak for denne store blog - tager mig ud af sne og is ....

 3. Hvad en fantastisk historie. Minder mig om somre på min bedstemors ud på Long Island, da det blev stadig tyndt befolket. Vi ville gå ud i en robåd på den lokale marina og sæt krabber fælder og dage senere, vender tilbage for at få dem, fyldt med blå klo krabber. Da vi vendte tilbage til huset, ville de blive kogt i køkkenet i garagen (for rodet for hendes super pletfri hus) og gjort til den mest lækre krydret sauce at spise med spaghetti. Jeg var en by knægt, jeg troede, det var den mest vidunderlige eksotiske ting i verden! Og set i bakspejlet, alle disse år senere, gør jeg stadig.

 4. Jeg elsker denne historie, kærlighed, hvordan andre mennesker har taktile erindringer involverer San Francisco og ting deres forældre gjorde, der gjorde alting mere eksotiske, mere meningsfuld, end hvis jeg gjorde dem nu selv. Gør mig spekulerer på, hvad erindringer som denne min søn vil have i de kommende år ... Tak for din fremragende fortælling, MC. Elsker dig endnu mere.

 5. Den grønne ting er ikke rogn, og det er ulovligt at tage hunner, i det mindste i staten Washington, så vi aldrig får krabbe rogn. Den grønne eller gule ting er de grønne kirtler, noget der ligner i funktion til vores nyrer. Skal jeg nødt til at stave det ud?

  Min koreansk / japansk kone, Irene Namkung, blander krabbe grønne kirtler med mayonnaise og bruger den som en sauce. Jeg bruger chili sauce med peberrod som en sauce. Jeg er ikke delvis til krabbe grøn kirtel sauce, men jeg bruger hummer grønne kirtler til at binde brødkrumme fyld til broiled hummere.

  John

 6. Gør mig vil få mig nogle Dungeness Krabbe! Din historie virkelig bragt til live hele lækker, grovkornet, men vidunderlig oplevelse. Store stykke af at skrive! Når det kommer til stykket, er vi bare dyr spiser dyr. Men det er ikke hele historien. Da jeg var barn, krabber var skræmmende. Jeg var sikker på, jeg ville få klemt.

 7. Wonderful beskrivende skrivning, er jeg sulten efter krabber bare læse det, tak. Hvis du nogensinde ønsker at ride din 1966 Honda 305 drøm på et køligt sted, der har vidunderlige fisk og skaldyr,
  kan du komme til Lone Star Rally i Galveston, Tx næste efterår.
  Alle de bedste,
  John.

 8. Jeg har altid troet det hele udvinding processen med krabbekød var et fjols spil, da jeg var yngre. Alt det arbejde for små lommer af kød, men søde var de, var bare ikke en god værdi prop. Selv når jeg re-besøgte crabbery mens i Baltimore, Bay Seasoning ikke var nok til at mætte mine behov. Anyway, hummer er konge og dronning i New England!

  Men kære Allah, den måde mine forældre spise krabbe rogn, ville du tror det var crack.

 9. Awesome historie. Så meget som jeg elsker Krabbe ben, jeg er den stik modsatte, når det kommer til beskydning. Det er altid et blodigt rod med stumper af alt flyvende overalt lol

 10. Jeg kan huske at være i en restaurant i Miami én gang og spørger, hvad slags krabbe de byder. De sagde "lækker Dungeness Krabbe!", Og jeg grinede og grinede og grinede og grinede og beordrede en grillet ost. Dungeness krabber er dårlige mammajammas og alle, men jeg vil hellere ikke have vestkyst krabbe på østkysten. (REPRAESENTERER) (kidding)

 11. Dette indlæg totalt minder mig om vores familie crabbing oppakning! Det kunne være en skriftlig redegørelse fra mit eget liv. Eneste forskel var vi brugte kinesiske aviser i stedet for koreanske virksomheder. Jeg er også super dygtige til at få perfekte, intakte stykker krabbekød fra skallen - en færdighed, jeg har stadig :) Mine forældre ville prale om dette talent til slægtninge og deres venner, også at tilføje, at jeg var den sobre krabbe eater nogensinde - jeg spiste dem kun at bruge mine to tommelfingre og pegefingre.
  Jeg kan forholde sig til mareridt af krabbe indvolde. Mine forældre, især min far elskede at spise disse dele. Indtjente mig så meget, så som det gør nu.
  Jeg elsker stadig at gå krabbefangst forblev en af ​​mine simple glæder. Nyd at indføre venner, der aldrig har gået krabbefangst før til hobbyen.

 12. Pingback: 5 metode

Efterlad et svar