George Michael

Ik ben al een fan van George Michael sinds Wham was een vier persoons outfit - sinds wanneer het was George, Andy, Pepsi en Shirley. Ik vond hun leren jassen en kort en stekelig haar, hun stemmen bij elkaar gehouden door nu primitief klinkende hip hop beats en messing. Ze droegen korte laarzen en een lange broek en keek 1950 en keek rocker, zoals Guys and Dolls, maar echt voor mij was, homo's en wijven en die keek recht naar mij toen en ik voelde me alsof ik was begrepen.

En ze waren hun tijd ver vooruit, hoewel hun stijl echode het verleden. Wham UK keek dan alsof ze werkten allemaal op een salon dat had kunnen worden getransformeerd door Tabitha's Salon Takeover op Bravo. En George, de charismatische leider, kan de eigenaar van de salon, of althans de colorist zijn.

Zijn haar veranderd tint over die vele jaren en ik moet zeggen dat ik heb genoten van elke stijl, elke coif, zelfs de grote koperkleurige ronde borstel sculptuur van de Careless Whisper video. Ik kocht dat haar op hem. De man is mooi en hij kan een kijkje nemen, zelfs een die zoveel warmte styling moet verkopen.

Zoals we weten, George viel op en neer tussen de jaren 80 supersterren als de beste mannelijke vocalist (de beste vrouwelijke wezen natuurlijk, Cyndi Lauper - toen en nu) kon, en een beetje dance band als Wham UK niet zijn formidabele bevatten talent. Dat soort buizen eens komen rond in een millennia, en we hebben niet een ander als hen gehoord sinds de geboorte van opgenomen geluid, dus echt, George is alles wat we hebben.

Als je zijn cover van de queer klassieke "Calling You" nog niet gehoord, ik daag je uit om een ​​premenstrueel luisteren op YouTube (ik kan zijn versie niet vinden op itunes wtf ?!) en niet huilen. Deze kolos van een lied overspant vele octaven, meer dan twee normale zangers gecombineerd, en George schalen ze allemaal handig met zijn fijn afgestelde lage en hoge, grommen en zweven, licht en donker. In zijn keel het lied is volledig gerealiseerd voor haar potentieel als klank die de ziel. Het is een van mijn favoriete nummers, en gedekt door tal van iconen als Barbra en Celine - maar sorry dames, George zingt het beste. Ik hou ook van Etta James versie.

Calling You is een gay anthem als er ooit een was, tot daar met True Kleuren en I Will Survive and Mighty Real. Hoorzitting George zingen heeft macht en betekenis dan alleen een mooie handvol noten gebonden samen met vaardigheid en bedreven emotionele herinneren, als hij een van de eerste grote beroemdheden ik dacht en toen was later wist als homo. Hem te horen zingen, het voelt als een openbaring en een revolutie en apologie en actie. Wat kan ik zeggen? Ik hou van het lied, en ik hou van George.

Ik had een kans om hem een ​​keer te ontmoeten, en ik heb het niet gedaan, en ik heb mezelf figuurlijk een miljoen keer geschopt wegens het. We waren allebei bij de première van de prachtige film 'It's My Party ", waar ik in. George en ik waren beiden aanwezig, hoewel ik wist niet dat het was hem op het eerste, de stamper, de meeldraden in het centrum van een kool steeg cluster van prachtige homoseksuele mannen, die elk als een bloemblaadje, bedauwd en jong en fijn en rijk. Ze vielen weg, een voor een, hij houdt van me, hij houdt niet van me. Ik zag hoe ze met fascinatie en verlangen, de manier waarop ik heb gekeken naar homoseksuele mannen mijn hele leven, de wil om ze te zien, ze te willen zijn, dit wil die me lang heeft gedefinieerd.

Opeens was iedereen weg en ik zag dat hij het was, het was George en George draaide zich naar mij, zijn haar deze keer in een kortgeknipt caesar, erg nieuw en modern als het was de hoge 90's dan 90's. Zijn pak was strak en fit zijn magere lichaam met een elegantie die alleen maar kon betekenen grote rijkdom verdiend door het talent niet door erfgoed. We opgesloten ogen en hij staarde in de mijne voor een paar seconden, het herkennen van mij van de film hadden we gewoon bij elkaar gezien. Ik zag het begin van een glimlach en vervolgens een langzame wandeling naar me toe, maar een van de bloemblaadjes kwam terug en nam zijn arm en in een fractie van een seconde, was ons moment verloren. Ik verliet de partij hem nooit ontmoet, en hebben die nacht terug sindsdien wilde.


12 Reacties. toevoegen aan de mix ...

 1. Leuk om te weten dat ik niet de enige die vindt George Micheal. Ik hou van zijn muziek, maar niemand anders in mijn vriendenkring doet, en ik heb een vrij gevarieerde kring van vrienden, dus ik begon me af te vragen of ik was gewoon raar (er).

 2. Denk leer, een donkere bar, gesels en "Father Figure" - het was de enige keer dat ik ooit helemaal gezoneerd uit op het podium. Enige wat beter zou zijn geweest hem in persoon, in plaats van een opname.

 3. ja ja ja.
  bedankt voor deze post margaret.
  voor mij, de beste george / wham liedje voor als ik moet een goede huilbui is een andere hoek.
  nog steeds wordt me na al die jaren ...

 4. Ik heb problemen gehad met precies uitdrukt waar het over George. Margaret je hebt het weer gedaan! Dank u !! Mijn favoriete album: Dames en Heren en het lied "Kissing A Fool".

 5. Twee dingen:
  1 Ik had geen idee dat je zo'n fan. Gehouden hebben uw stand voor eeuwig en had geen idee dat je van hem houdt zo veel als ik doen. Ik hou van wat je zei over hem.

  2 Ik was alleen maar te luisteren naar Calling You 2 nachten geleden het rijden over de Bay Bridge in SF en jaren later dat lied geeft me nog steeds kippenvel, vooral als je weet dat hij, nadat hij zong dat lied op dezelfde dag (of de volgende dag) ontdekte zijn geliefde op het moment (Anselmo) aids had. Zijn prestatie was die dag een van zijn beste ooit.

  Tot slot, laten we allemaal denken goede gedachten over hem want hij is nog steeds ziek met een longontsteking en moest zijn tour te annuleren.

 6. Soms heb ik het gevoel dat ik ben het enige meisje in de wereld die er zo over denkt ... .People echt niet weten wat ze missen. Hij was absoluut fantastisch in de jaren 80 natuurlijk, maar wat hij heeft gedaan in de jaren 90 en verder heeft mijn ziel geraakt tot een niveau dat ik niet kan uitdrukken. Zoveel emotie! Het maakt me blij om te weten anderen hebben dit ervaren en ik hoop en bid dat het maakt het naar de VS voor Symphonica !!!

 7. Lieve Margaret:

  Ik wilde alleen maar om u te vertellen hoeveel ik hield van dit stuk over GM; Het doet me denken aan de onvergetelijke degene die je schreef over Prince die ik herlees zo nu en dan, want het is gewoon zo fantastisch.

  Dank je wel en ik waardeer je!

  Amanda

Geef een reactie