Proef de Linsanity

Als er een open container van 'Proef de Lin-sanity', de raciaal lin-gevoelige smaak ijs van Ben en Jerry's, vlak voor me was geweest, zou ik al heb beledigd, maar ik heb nog steeds gewild zou hebben om het te proberen . Ik doe als een vanille-lychee mix, het is een soort van de Euraziatische of Afrika door middel van Azië. Het is vrij exotisch. Er waren ook fortune cookie stukken in de mix, die eigenlijk lijkt een beetje vies, omdat ze te citroengeur en muf in het algemeen, tenzij ze zeer vers, dat is zeldzaam, omdat ze zijn arbeidsintensief met de boodschap en alles. Ze hebben de neiging om zich te gemaakt en zitten en voor deze ze zijn gemaakt om te zitten.

Is een fortune cookie nog een als hij niet over de fortuin?

Waren er weinig cryptische berichten in het romige brouwsel?

"Uw plotselinge verschijning zal iedereen even racistisch, maar niet in een geheel onaangename manier te maken, zoals soms zullen ze desserts hebben."

Wat een vreemde manier om stereotypering vertonen - door ijs. Dat is helemaal nieuw. Ik ben het eens dat de smaak moet worden gestaakt voor de afnemende kwaliteit van het frames Aziatische Amerikaanse artefact en de geschiedenis en cultuur in, want het bagatelliseert ons en toont ons alleen maar in staat zijn meeneem voedsel en niet een politiek standpunt te zijn, maar ook ik denk dat fortune cookies zijn niet lekker. Ze hebben potentieel, maar zelden gerealiseerd.

Toen ik een kind was ik getroffen door nonnen om een ​​fortune cookie fabriek was. Ik moet zijn geweest vijf, en in de zorg voor vrouwen die allemaal zwart, met uitzondering van degene die alle witte droegen droegen, en ze waren druk, maar niet dat de manier waarop ik heb veel spreken van nonnen gehoord. Ik dacht dat ze zag er mooi en ik vroeg me af over hun haar. De gelukskoekjes knalde van de lopende band, goudbruin en perfect, het vullen van de lucht met een zoete geur beslag. Ik brak ze en wierp de fortuinen, niet in staat nog te lezen, en opgeslokt beneden de scherven in vrolijkheid. Ik at een aantal van hen, in een poging om de magie van de eerste hap te nemen. Zelfs als een kleuter, was ik chinezen.

In de jaren later zou ik nooit dat de smaak terug te vinden, en mijn ouders zelden deelnamen van hen, zoals de gelukskoekjes zat inert en plastic verpakt op een terp van geld na het diner bij Chinese restaurants. Mijn ouders niet schelen wat ze zeiden binnen. Ze waren te moe van het werk en wilde naar bed. Ze nauwelijks sprak toen zij aten en stond op bijna voordat de controles op tafel werden gelegd. Ze zou betalen aan de balie en mijn vader zou eerst uit snel door de straat lopen op zijn lange benen. Ik denk dat de tips vertrokken waren naar verhouding te klein en ze wilden komen voor de discrepantie werd opgemerkt.

Dat is wat gelukskoekjes voor mij betekenen. Uitgeputte mensen die boven hun stand leven zonder de steun systemen van uitgebreide familie, proberen te houden en soms niet, zoals accu's verliezen hun lading met geen stopcontacten aan te sluiten op.

Misschien Ben en Jerry's gedachte deze smaak was schattig en iets van een eerbetoon, als gelukskoekjes betekenen iets anders voor hen. Er is super grote Chinese meeneem voedsel in Vermont - een detail ik op een bezoek betaalde ik er een keer aan de campagne kantoren van Howard Dean behouden, dan is nog maar net begonnen zijn presidentiële termijn. Chinees eten is een goede opmaat naar ijs, het zout het balanceren van de zoete vet.

Ik begin te denken van de mensen niet in de betekenis racistisch te zijn, maar niet de taal over Aziatische Amerikanen te spreken, ons te hebben doorstaan ​​onzichtbaarheid voor zo lang, ze weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Ze weten niet hoe over ons te praten voorbij restaurant menu's waar u bestellen door het nummer niet de naam van het gerecht als dat is te moeilijk om uit te spreken, omdat ze niet moesten. Het is razend maar tegelijkertijd verwacht. Het is moeilijk om te nemen, maar ik zal het overnemen van niet-bestaan.

En geef me Phish Eten elke keer.


9 Reacties. toevoegen aan de mix ...

 1. stel je voor als alle musea in de wereld waren gevuld met schilderijen van nummer - ik zeg niet dat binaire code niet heeft fucked up dingen, maar stel je al die doeken gevuld met alledaagse naaldpunt en het beperkte aantal parameters van de nummers - nu , dat zou een nieuw paradigma te zijn. Ik heb het gezien - geen dank. hebben een prachtige dag - ademen - en LEEF. zo vertederend, grappig genoeg mooie en spot on.

 2. In 1964 nam een ​​vriend ons een fortune cookie fabriek in San Francisco, zeer waarschijnlijk dit te zien:

  http://www.sanfranciscochinatown.com/attractions/ggfortunecookie.html

  Je kon er naar kijken vanuit een steegje tussen Grant en Stockton, en zie een vrouw die de kringen van gebakken deeg uit de transportband oven en vouw ze over stalen stangen in gelukskoekjes. We keken al enige tijd, een ander mysterie van het universum ontrafeld.

 3. Ik denk dat dit alles stoort me niet op zich, maar wat mij stoort is de verschillende niveaus van gevoeligheid weergegeven in de richting van verschillende rassen. Ik bedoel, als Ben en Jerry's stukjes van, laten we zeggen, gebakken kip * in een ijsje had gebracht aan iemand die Afro-Amerikaanse Ik denk niet dat we ooit het einde van het horen te eren. En geen mainstream nieuwsbron ooit zou lopen koppen als "heeft de maatschappij ook overgevoelig met ras te worden?"

  * Gewoon negeren voor een tweede dat gebakken kip in ijs walgelijk zou zijn.

 4. Ik wil alleen maar zeggen dat ik echt genoten van het lezen van deze blog. Het is prachtig geschreven.

  Meer dan je berichten over tatoeages, kleding of motorfietsen ik graag je berichten te lezen over het begrijpen van je cultuur (en de Aziatische cultuur in het algemeen) en het fenomeen van "Linsanity," dat vind ik belachelijk (niet Jeremy Lin's talent op de BB rechtbank te minimaliseren ). Ik denk dat ik iets nieuws geleerd vandaag!

 5. Onbedoelde racisme is een moeilijk probleem. Ik ben al gevuld met allerlei belachelijke opvattingen over rassen, sinds de kindertijd. Ik vaak onbedoeld racistisch. Totdat het wordt gewezen naar mij, ik ben vaak niet bewust van het. Ik neem aan dat de beste oplossing is om elk individu te behandelen als een individu in plaats van een race. Maar ik vind de culturele verschillen te worden fascinerend en ik hou van de diversiteit van de menselijke vorm. Om erop te wijzen dat, is niet per se racistisch. Voor mij, racisme vernedert en doet pijn. Het is waar dat witte mensen geen idee hoeveel van de tijd. Voeden ons. Ik sta open om te worden opgeleid. Dan is de faux pas minder frequent. Dit probleem remt communicatie. Vele malen heb ik gezwegen, want ik was niet zeker dat wat ik te zeggen had gepast was. We kunnen leren van onze fouten, en begrijpen wat geschikt en vriendelijk is.

 6. Ik hou van uw contrast tussen fortune cookie als een makkelijke / onvoldoende symbool pf Aziatische-heid, en de echte fortune cookies als u en uw Aziatische familie ervaren ze in het echte leven.

  Miss Margaret, ik wil alleen maar zeggen dat ik een fan sinds geweest: "Ik ben degene die ik wil," maar het was slechts een paar maanden geleden dat ik begon te lezen je blog, en ik heb eindelijk besefte dat in Naast het feit dat een groot komiek, acteur en activist, je bent een fantastische schrijver. Een echt krachtig, sterk, intelligent schrijver. Je blijft gewoon steeds beter. :)

 7. Allereerst, amen op de Phish Food !! Het kan niet veel beter dan dat. :)

  Ten tweede, ik heb begrepen dat dit niet een verpakt ijs, maar wordt alleen verkocht bij een Scoop Shop in Harvard, waar Jeremy Lin ging naar school. Aanvankelijk was de lychee-vanille-ijs werd geserveerd met fortune cookie stukken aan de kant, om te worden gebruikt als een lepel om het ijs schep met. De cookies, bleek echter te zwak en klef, en dus werden ze vervangen door wafelkegel bits.

  Dat klinkt lekker voor mij. Ik hou van wafel kegel, en ik hou van lychee ... maakt me niet uit wie het zou moeten zijn "eren."

 8. Hallo Margaret -

  Mijn reactie is niet gerelateerd aan je post, die is geweldig, maar helaas ik ben niet geestig noch inzichtelijk genoeg om toe te voegen aan de discussie.

  Ik wil alleen maar zeggen dat ik jou en je werk echt van. Mijn Cho-afhankelijkheid is begonnen toen ik 14 was en keek 'Revolution' op IFC, mijn TV afgewezen zo laag mogelijk om detectie van mijn uiterst conservatieve Jehova Getuige moeder te voorkomen. Ik ben 23 nu en ik onlangs begonnen met het lezen van uw blog. Je bent zo getalenteerd - het moet fysiek onmogelijk voor een persoon om zo talentvol als je bent.

  Uw woorden en ervaringen echt in contact met mij. Kijken naar uw stand en het lezen van uw blog is de enige keer dat ik voel me niet zo helemaal alleen.

  Ik bedoel, dit alles in het minst griezelige manier mogelijk. Ik ben gewoon Starstruck bij de gedachte dat je dit zou kunnen lezen. We moeten volledig worden penvrienden. Dat is zooooo niet griezelig ook niet.

 9. Aziatische Amerikaanse vrouwen hebben een harde tijd het waarderen van de volle omvang van Jeremy Lin's verwezenlijkingen. Je moet echt zijn een in Azië Amerikaanse man (vooral een Aziatisch-Amerikaanse mannelijke atleet) om echt te begrijpen wat hij heeft meegemaakt.

Geef een reactie