Portland

De laatste tijd heb ik staycationed (in tegenstelling tot gestationeerd, als ik niet echt iets bijzonders uit te voeren) in Portland, een stad waar ik nooit heb gewoond, maar hebben vaak bezocht door de jaren heen. De immense papier en gedrukt kerk van het lezen, of Powell's, want het is bekend bij naam, gaf me altijd minstens een hele dag, zo niet een week van onbeschrijfelijke genot.

Er is een geur van oude boeken, het is schoon met een hit van rot, schimmel of compost, niet slecht, niet precies zwavelhoudende, maar niet precies niet. Het is een betoverende geur, en het doet me denken aan onschuldige jaren, voordat drugs en echte live sex (zowel casual en gekleed) en de complicaties daarvan; zaterdagen zonder school, of dat eindeloze uitgestrektheid van de tussen tijd na school en voor het diner, die eerder jaren, voordat alles wat volwassenheid kwam te zijn, die tien jaar of zo, was gevuld met de geur en de stille bewaker van boeken.

Natuurlijk heb ik mijn Kindle Fire nu, dat zal helaas altijd troef een goede oude ezelsoren 10 cent eerste editie wat dan ook - en het slimme apparaat censors en schermen me, alleen het leveren van relatief recente publicaties, populair genoeg gedigitaliseerd te zijn, met achterlating van de leeftijden van de boeken die ik gewend ben liefdevolle - oneven autobiografieën van half krankzinnige heeft Beens, prachtige manifesten van de nooit weres ook rans, vreemde boekdelen gewijd aan nieuwe scholen van voeding en beweging, en de beste - vrouwelijkheid handleidingen van snel te vergeten en toch vervagen nog steeds beroemd gevierd schoonheden - wervend yoga en smaakloze voedingsmiddelen en bewustzijn van je eigen specifieke facetten en gebreken als de sleutels van hun fantastische koninkrijken.

Marlene Dietrich had een goede extreme ene, waarschijnlijk verschenen in de jaren '50 of zo, een ABC van schoonheid, haar lexicon van glamour - en het was zo hard als je zou denken. Ze bepleit een keer eten om de drie dagen en de verstikkende uw honger met warm water en seks. Ik ben het niet oneens, omdat ik nog nooit geprobeerd, dus ik kan niet naar de werkzaamheid ervan te spreken - maar ik ben niet te doen, dat maakt niet uit hoe mooi ze was. Bij Dietrich's top, keek ze een groot deel als Selene Luna, en dus dat maakt haar mooi in mijn boek, en iedereen anders.

Mijn Portland dagen niet zijn gevuld met lezen, niet zo ver. Meestal loopt een bull terrier met een dierbare vriend, die me in staat stelt om te hurken in zijn zoete tehuis voor niet-gespecificeerde of langere tijd, soms passeren hipsters die rustig zeggen 'was dat? ... ".

Er is bewolking, veel regen. Perpetual bladeren op de grond. De vochtige kon me gek van als ik geneigd naar waanzin. Ik denk dat vooral van Elliott Smith, en hoe ik mis zijn muziek, en wat hij had kunnen zijn, had moeten zijn. Ik mis mijn vriend Fred Armisen, en de talloze bizarre dromen die ik heb zijn Portlandia karakter Spike, de ene met de grote oorlel piercings. Ik ben zowel seksueel aangetrokken en afgestoten door het karakter - en Fred begrijpt dit, en we hebben gelachen en nagedacht over het raadsel op grote lengte.

Ik denk over Portlandia en de dromen van de jaren '90 die ik ooit had (ik hou van dat liedje dat ze doen!), Met mijn lange, onverzorgde maar nog steeds verbluffend mooi en glanzend haar, bijna vallen op de tailleband van mijn vintage roest Levi's corduroy broek ( Ik was verbazingwekkend mooi in de jaren '90 - een feit dat ik nog maar net beginnen te begrijpen en te waarderen nu, bijna 20 jaar later, zucht). Ik vraag me af of ik nog kon doen, spelen gitaar in een rel grrl band en dan plet de oppositie in roller derby - de hele tijd zorgen te maken over mijn fragiele maar freakishly getalenteerde handen, als ik draai stil rond de ijsbaan, varen dan blauwe plekken, zonder genade en zonder waarschuwing, zoals altijd mijn manier geweest.

Zoek andere berichten over Blog en getagged .

8 Comments. toevoegen aan de mix ...

  1. Ik ben geboren en getogen in Oregon (Silverton precies te zijn) kon ik niet wachten om deze toestand te verlaten en ergens maar hier. Ik reisde en heb veel gekke dingen die ik geen van betreur ik hadden veel plezier in die tijd. Ik heb 10 jaar uit de buurt van mijn huis staat en uiteindelijk verhuisde terug. Ik woonde in Portland voor ongeveer een jaar mijn vrouw houdt het daar. Als fotograaf zijn er eindeloze foto ops mijn favoriete hoopte alleen op het Max en mensen kijken. Het was altijd interessant om te zien hoe de mensen uit het bedrijfsleven weg zou shuffle of maak een vies gezicht bij de straat mensen steeds op. Ik heb me altijd afgevraagd wat hun verhaal is. Ik hou van dat je alleen maar een paar straten te gaan en je in een andere cultuur van Portland. Mijn favoriete gedeelte van Portland is de Mississippi Ave gebied niet alleen kunt u veel bier, down home zuidelijke gerechten, fantastische pizza, maar als je jezelf in de behoefte van de nieuwe speeltjes kunt u stoppen in Shebop het alle meisjes speelgoedwinkel. Ik was altijd gewaarschuwd weg te blijven uit het voedsel karren in het verleden, maar dat is waar het beste voedsel is in Portland. Ik weet niet of je van het buitenleven, maar als je wilt een avontuur en zien een aantal echt prachtige watervallen moet u een uitstapje maken naar de watervallen Silverton zal u sprakeloos. Je bent op een locatie (zoals je al weet) van eindeloos plezier en schoonheid. Geniet van uw tijd in Portland kan ik niet wachten om je weer te zien uw Vegas Pride show was geweldig.

  2. Het is zo leuk om te horen over iemand liefhebben van onze stad zo veel wat we doen. Ik hoop dat we maken u welkom voelen!

  3. Alweer een tijdje geleden dat ik commentaar op je blog ... Ook ik zat te denken aan boeken vandaag. Ik lees niet zoals ik vroeger, ik geef teveel verdomd tijd op het internet. Ik ging naar een sollicitatiegesprek voor Booksmith op Haight St. zou ik graag werken bij deze funky boekhandel die dezelfde uitstraling heeft (hoewel veel kleiner) als Powell's in Portland. SF heeft dat vochtige, laat overal, druilerige kwaliteit die u zo goed beschreven, nu we het invoeren van onze regenseizoen. Natuurlijk, je weet SF goed. Ik voor het eerst ontwikkelde een beetje een oogje op je van het kijken naar YouTube-video's van uw stand-up uit de jaren negentig. Je was heet !! Maar ik had een oogje op een beeld dat twintig jaar oud was. Maar ik heb liever de huidige Margaret Cho, die ik kan betrekking hebben op veel meer dan de jongere Cho.

  4. Margaret ~ je bent nog mooier nu. Geloof het dit keer omdat de rest van ons kan zien.

  5. Spreken van beauty tips, heb ik gelezen Mamie Van Doren's blog. Ze is zo ongelooflijk vooruitstrevend voor haar leeftijd. Ze schrijft over Pussy Riot, Universal Healthcare, en gooit in advies over haarverzorging, etc. Ze was het maken van films in de jaren 1950, dus ze gaat weg terug.

    http://www.mamievandoren.com/insideout/insideout/

    Margaret Cho en Mamie Van Doren: twee fantastische vrouwen uit twee verschillende generaties, maar ik wil je graag horen, zowel in gesprek.

Geef een reactie