Aroma Smells Like Bigotry

Aroma Spa & Sport

Dit is echt een prachtige Koreaanse spa in Los Angeles. Koreaanse spa's zijn prachtig, en ze een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb naar de jijilbang sinds ik een klein meisje was in Korea. U kunt een bad en een scrub en een sauna en meestal een maaltijd en andere wellness-behandelingen hebben als je wilt, en het aroma is bijzonder, omdat er een groot zwembad, een state of the art fitnessruimte en een golfbaan op de bovenste verdieping.

Ik ging vanmorgen, had een prachtige duik in het zwembad, dan ging naar beneden om een ​​geniet, scrub en sauna hebben. Zodra ik liep naar de kleedkamer, ik voelde me ongemakkelijk. Ik denk dat ik moet noemen, Koreaans spa's zijn, uh - goed, kleding optioneel is niet het juiste ding om ze te bellen. Het is meer kleding niet-optionele, in dat iedereen naakt is.
Misschien Ik krijg staarde veel omdat ik een zwaar getatoeëerde vrouw, maar ik ben ook een Koreaanse vrouw, en ik voel dat ik het recht naakt te zijn in de Koreaanse spa met andere Koreaanse vrouwen. Ik heb niet het gevoel jammer dat mijn huid is ingericht. Mijn tattoos zijn mijn glorie. Ik ben gelukkig in mijn huid en ik ben niet zeker wat te zeggen als anderen zijn niet blij met mijn huid.

Ik liep rond van pool tot pool, en ik werd steeds vuile blikken van de dames daar. Ze zouden praten over mij zeer negatief in het Koreaans, en ik sprak net luid in het Koreaans - niet terug op hen, maar mooi - zeggen "ahhh Jotah!", Wat betekent "dit voelt goed" - echt bij niemand - maar gewoon om te laten zien dat ik kon begrijpen wat ze zeiden en ze waren niet weg met alles.

Ik liep de grote sauna, naakt, en zat daar te kijken golf op tv - ze hebben een fucking tv in de sauna. Hoe zoet is dat? Een paar seconden later, een volledig gekleed jonge vrouw, ik gok de manager van Aroma Spa, kwam in de sauna, keek om en liep weer naar buiten. Dan, ik denk dat ze verzamelde de moed en kwam opnieuw en vroeg me of ik naar buiten zou komen met haar, zoals de sauna was te warm voor haar als ze volledig gekleed was.

Ik liep om naast de zwembaden met haar, en ze ging me neer op de natte bank en probeerde me te vertellen, zeer verontschuldigend dat ik maakte de vrouwen daar boos op mijn zwaar getatoeëerd lichaam. Ze was echt jammer en beschaamd over, en ik voelde me slecht, maar ik was eigenlijk woedend.

Dit is iets wat ik nog nooit gedaan - ik eigenlijk zei, in het Koreaans "Weet je wie ik ben? Ik ben MARGARET CHO! "Ze besefte wie ik was, en ze geschokt was! Ze zei dat ze wist me, en had me gezien en was bekend met mijn werk, en ze verontschuldigde zich nog meer overvloedig en probeerde uit te leggen dat in de Koreaanse cultuur, tatoeages zijn erg taboe en mijn lichaam was iedereen er van streek. Ik vertelde haar dat ik op de hoogte was van dat, maar dat ik echt wilde genieten van de spa en mijn behandelingen en ik was van plan om te betalen voor hen, net als iedereen er (het is prijzig, door de manier). Ze vroeg of ik kon u iets, wat dragen - een handdoek of iets - en bedek mezelf, zodat ik niemand zou afschrikken met mijn lichaam.

Ze bracht me een gewaad en regelde voor een aantal leuke extra's in mijn behandelingen, bij wijze van verontschuldiging, of uh, wat dan ook.

Zelfs na een gewaad aantrekken, was ik nog steeds gegeven zware Koreaanse vrouw stinkeye als ik verhuisd van sauna tot de hot tub aan het zwembad. Ik zou krijgen in de zwembaden, proberen om zo gekleed als mogelijk te blijven tot de laatste minuut, gewoon proberen om mijn lichaam in het water en al de Koreaanse stinkeye vrouwen zouden allemaal uit.

Dit was te veel om te dragen, en ik wist dat ik moest daar weg voordat ik alle "Oldboy" op hen, als ik kijk ook veel Koreaanse gangster films en kan een teef bedreigen in het Koreaans harder dan Choi Min Sik op een slechte dag.

Weerde me van te zeggen "joo-goo lae? 'Wat vrij vertaald betekent:" je wilt sterven? "Ik zei het niet. Ik dacht dat het. maar ik zei het niet.

Ik verliet de spa, manier meer gespannen dan toen ik kwam, dat is het tegenovergestelde van wat er moet gebeuren in een spa. Ik betaalde aan de balie, en de manager en enkele bedienden waren er die zeer lief en verontschuldigend waren en ik gaf als een 40% fooi of iets omdat ik niet wil dat ze boos zijn.

Ik vertelde hen dat ik echt wilde meedoen, maar ik voelde me zo raar over hoe ik werd behandeld. Ik vertelde hen dat de Koreaanse cultuur is een ding, maar deze plek is in Los Angeles. We zijn niet in Korea op dit moment. Dit is Amerika. En het is niet alsof ik genoten van te kijken naar hun lichaam dat veel. Dit waren alle vrouwen van verschillende maten en vormen en sommige, zoals ik, droeg de sporen van een moeilijk leven. Mijn tattoos vertegenwoordigen een groot deel van de pijn en het lijden ik heb doorstaan. Ze zijn een deel van mij, net als mijn littekens, mijn dikke, mijn eeuwige strijd met de zwaartekracht. Geen van ons lichaam zijn 'perfect'. We leven in hen. Ze zijn niet verondersteld 'perfect' te zijn. We zijn gewoon ons, ervaren en alle gebreken. Ik ben nog maar net mezelf. Ik hou van een goede scrub en een sauna, vooral als je Tiger Woods kunt kijken terwijl het allemaal naar beneden gaat.

Hun intolerantie bekijken van mijn naaktheid - alsof het een soort van een aanval op hun zintuigen, net als mijn kont was een wapen - maakte me woedend op een manier kan ik niet echt eens uitdrukken met woorden - en dat is voor mij heel indrukwekkend. Deze teef heeft altijd wat onzin om te zeggen.

Ik denk dat het komt hierop neer - ik beter verdien.

Ik bracht de eerste Koreaanse Amerikaanse familie naar televisie. Ik heb een generatie van Aziatische Amerikaanse komieken, kunstenaars, muzikanten, acteurs, schrijvers beïnvloed - vele, vele mensen om te doen wat ze gedroomd van doen, hun ras en het ontbreken van Aziatische Amerikanen in de media niet te laten tegenhouden. Als er iets, ik begrijp de Koreaanse cultuur beter dan de meeste, want ik moest vechten tegen veel van zijn homofobie, seksisme, racisme - al die tijd proberen om mijn hevige etnische trots te behouden. Ik worstel met de taal, zodat ik beter kan worden begrepen. Ik probeer mijn frustraties te communiceren in het Koreaans, zodat ik mijn relatie met mijn identiteit, mijn familie, mijn ouders vaderland kan verbeteren.

Ik verdien het naakt zijn als ik wil.

PS Ik zag een zwaar getatoeëerde Koreaanse man in de fitnessruimte, en ik betwijfel of hij werd gevraagd te verdoezelen helemaal.

UPDATE: Aroma heeft mij royaal bood een gratis spa dag, met een massage en een gezichtsbehandeling, en verontschuldigde zich voor alles wat er gebeurd. Ik ben van plan om deze week terug, en ik ben echt dankbaar voor hun bereidheid om dat te doen voor mij, en ik ben zo blij om te proberen te maken voor de slechte gevoelens er had kunnen zijn.

Het is niet echt de schuld van iedereen daar - het is meer dat de culturele botsing tussen Koreanen en Koreaanse Amerikanen vrij intens kan zijn. Wat geweldig is dat wanneer we onze verhalen kunnen vertellen, alle kanten van hen, iedereen kan profiteren.

21 Reacties. toevoegen aan de mix ...

 1. als je stopt met seoul naar een van de sauna's in Jongro-alle kuikens zijn er tatted up. het zal niet zo mooi als aroma, maar er is een bad en u kunt ontspannen en de scrub dames zijn G

  Ik heb geworsteld image mijn lichaam met al mijn hele leven en ik zeker looks krijg wanneer ik naar de Koreaanse sauna. dus ik de neiging om naar de meer low key die-zoals op Mariposa en Wilshire. ive willen lidmaatschap van een met een fitnessruimte en het aroma was een van de plaatsen die ik wilde uitchecken, maar vergeet het nu.

  Ik vind dat je de hele situatie omgegaan met gratie. props voor jou.

 2. Lijkt alsof je hebt een tattoo sit-in bij deze spa ... en / of een verzoekschrift bij het management. en / of een gil bom.

  Ik zou blij zijn om te beginnen met een petitie op onze Open Petitie System zijn als je een e-mailadres dat we willen richten hebben?

  http://trustwomen.civicactions.org/

  Je bent een held om zo veel in de Aziatische-Am gemeenschap. en ik hou van kuuroorden. dus we moeten laten zien / opvoeden deze spa dat de jongeren zijn de toekomst, mensen hebben tatoeages als ze willen blijven relevant, ze moeten mensen met tats tegemoet.

 3. Hoe teleurstellend dat het beheer van Aroma Spa & Sport koos om te gaan het pad van discriminatie en onverdraagzaamheid geslacht, zelfs na het kennen van wie je was. De klasse en terughoudendheid jij kwam waren indrukwekkend. Zo veel als ik zou graag lezen dat je "Oldboy" was gegaan op hen Ik denk dat dit de betere manier. Vanaf nu zal ik niet denken van Aroma Spa & Sport zo mooi. Ik denk dat het als het geslacht discriminerende spa die Margaret Cho gerespecteerd.

 4. Sorry Margaret, dit is niet een gevecht je zal winnen. Tatoeages worden geassocieerd met de maffia in Korea en Japan. Sauna's in Japan hebben geen mannen of vrouwen met tatoeages binnen laten.
  Hoe kon je zo onwetend van de Koreaanse cultuur? Wat is hier koel beschouwd is het kenmerk van een lowlife daar. Mensen zullen aannemen dat je onhygiënisch en over drugs en betrokken zijn bij het witwassen van geld en prostitutie zijn.

 5. U kunt naar Olympus Spa komen in Tacoma WA! Ik ga daar al sinds ik 12 was en geen van de scrubbers of managers ooit hebben opmerkingen gemaakt over tatoeages van mensen.

  olympusspa.net

 6. Dank u voor de strijd voor de aanvaarding van alle mensen van elke tint, geslacht of geloof. Het is een zware strijd, maar er zijn tekenen van verandering. Ik ben zo trots dat je bereid bent om niet terug naar beneden zijn. Uw terughoudendheid in de spa was denk ik, de juiste koers op dit moment. De dames werden blootgesteld aan iets anders en beangstigend en hun reactie was ongeschoold, maar niet onverwacht. Als je had haalde uit het zou slechts hebben versterkt hun negatief advies. Ga in de gratie en schoonheid,

  Aloha ~

 7. Ik haat dat je deze ervaring gehad. Ik ga naar alle Koreaanse Spas en tats zijn de norm, niet de uitzondering. Ik wed dat je weet Olympic Spa, toch? Zijn alle dames met tats, littekens, alle leeftijden, vormen en maten. De kennismaking met de Koreaanse Spas was, voor mij, een mooi ding en uw ervaring is zo triest. Je liet bewonderenswaardige terughoudendheid en genade. Ik zal niet te Aroma te gaan op elk moment snel en zal mijn getatoeëerde wit zelf nemen in de straat. Ik wed dat elke Koreaan Spa in de stad toont u de rode loper nu ook zouden ze.

 8. Op mijn Koreaanse spa (ga al 20 jaar. Beter en goedkoper en gezelliger dan Aroma) veel van de Koreaanse mannen hebben ruime tatoeages. Degenen met de meeste tatoeages algemeen jonger, maar zelfs enkele middelbare leeftijd mannen tatted up. Is het zo dat de Koreaanse cultuur fronsen bij tatoeages in het algemeen of alleen voor vrouwen?

 9. Bedankt voor deze! Ik ben een Koreaans-Amerikaanse vrouw wonen is Zuid-Californië, die heeft een ton van tatoeages. I de "stok oog" krijgt ook van oudere Koreanen, en het ergert me zo. Begrijp me niet begonnen met de argumenten die ik had met mijn moeder, vorig jaar, met betrekking tot mijn trouwjurk die mijn tats toonde. Ik hou van mijn tatoeages. Ze zijn een deel van mij, een deel van de tijd en emotie.

  Dank u voor u.

 10. Hi there!

  Ik heb een Japans badhuis verhaal voor je. Dit gebeurde ongeveer 15 jaar geleden. Ik woonde in een prachtige stad in het westen van Japan. Ze hadden moordenaar onsens, openbare baden. Ik was helemaal verslaafd. Ik zou een of twee keer per week te gaan, soms meer. Ik zou lachen. Ik zou een enorme show te maken van wassen en spoelen (vooral spoelen) de zeep van mijn lichaam. Ik zou krijgen in het bad. Iedereen die in het bad was zou krijgen. Geen tats, maar witte huid. Gaijin! Yikes!

  In het begin voelde ik me slecht. Eigenlijk heb ik altijd voelde me slecht. En ik zou alles proberen om vrienden, naakt maken in het bad. Eigenlijk is de manier waarop ik vrienden gemaakt met mijn goede Japanse vrienden was om hen te dwingen om me naar een hete bronnen. Maar dit was de buurt gezamenlijke. En ik hou van een bad. Ik zei tegen mezelf, dat is cool dat ze uit, nu kan ik het hele bad voor mezelf. Niet cool.

  Dit ging 9 maanden. Ik zou krijgen, zouden ze uit.

  Dan op een dag een kleine oude dame stapte in bij mij. Echt oud. Ik denk dat ze gewoon geen reet meer aan te geven. We spraken (eigenlijk mijn Japanse gezogen dus ik luisterde, glimlachte, zei woorden). We stapten uit. Ze geschrobd mijn rug. Ik schrobde haar rug. Het was als een vogel. Ik kon verdomme niet geloven. ze moet zijn geweest 90.

  Na dat de anderen bleven in het bad met mij. De oude dame brak de vloek van de Gaijin in het bad.

  Vrede, Margaret!

 11. Triest om te weten dat een situatie als deze is er gebeurd met iemand die altijd zo toegewijd aan het ondersteunen van anderen is geweest. Je bent mooi. Laat anderen praten en blijven uitoefenen. Het belangrijkste is als je had gezegd, het is Amerika, niet-Korea.

 12. Zo veel als ik hou van leren over de Koreaanse cultuur Ik denk dat ik om te vergeten over de negatieve aspecten van de Koreaanse samenleving waarschijnlijk omdat ik weet dat zelfs als ik werd op magische wijze mager of werd vloeiend Koreaans is er geen manier waarop ik ooit zou passen .... Maar WTH, niet gastvrij een van hun eigen soort?

  Het is niet echt anders dan mijn verloofde ... als Filippino ontdekken dat hij is half-wit zij hem altijd anders te behandelen :-/ Waarschijnlijk een grote reden waarom hij niet graag zijn cultuur en hij had veel slechte ervaringen met Filipinas ... hij heeft geen verlangen naar de Filippijnen te bezoeken, maar hij zegt dat de belangrijkste reden is dat het niet bijzonder veilig ....

 13. Ik ben een blanke Amerikaanse die in Korea, geen tatoeages, maar een beetje teveel kopvoorn. Ik hou ook van en volledig te omarmen Jjimjilbang en Sauna cultuur. Ik woon in Korea nu 2 jaar, dus ik heb geleerd om het te negeren, maar dat wil niet zeggen dat het geen pijn doet als mensen schaamteloos discrimineren naar u toe.

  Ik woon in Daegu, dat is een kleinere stad (ca. 5 miljoen) en bekend als vrij conservatief. Toen ik hier pas kwam wonen, heb ik gebruikt om de stank in het oog krijgen de hele tijd van mensen in de sauna. Maar nu doe ik een zeer vergelijkbare zaak om u, Margaret, Ik leun gewoon terug en zeg "좋다!" Mensen die al vroeger over mij in het Koreaans (die ik een beetje kan spreken), direct zwijg en sommigen zelfs zetten op hun nep-smiley-ik-ben-beschaamd gezichten. Ze zijn niet zeker of ze niet gepakt of.

  Hoe dan ook, er zijn klootzakken overal in de wereld. Het is onze taak om elkaar over de verschillen die we hebben leren, houd een open dialoog, en vechten voor tolerantie.

  Hoewel ik het niet eens met alles wat je zegt, Margaret, Ik ben erg trots dat u ten minste opkomen voor wat u in gelooft en probeer anderen te begrijpen zo goed als je kunt.

  VECHTEN!

 14. Ik blijf denken van Warrior Woman door Maxine Hong Kingston en hoe het dorp getatoeëerd de geschiedenis van alle pijn en onderdrukking op haar rug, dat is wat haar een warrior.
  Het terugwinnen van je lichaam en het hebben van het geclaimd door uw strijd voor vrijheid is heilig.

  Heh. de eerste captcha woord gaf het me gewoon is "inksUSA."

 15. Van een uitgebreid getatoeëerd vrouw zonder filter naar de andere, dank je. Een van mijn lezers stuurde me naar deze post en ik ben zo verdomd blij. Ik krijg veel opmerkingen over mijn inkt, vooral als ik op reis. Mijn laatste reactie op, "Hoe kun je dat doen om je lichaam" is (gebaren om hun zak van McDonald's / Taco Bell / insert fast food franchise naam hier): 'Hoe kun je dat doen met de jouwe "?

  Dat sluit ze meestal sneller dan het overhandigen van een pakje Marlboro aan Paris Hilton.

  Stut uw inkt. Het is prachtig. En nog belangrijker, het is JOU.

 16. Dus heb je een heleboel mensen die je niet herkennen tegenkomen? Voeg me toe aan die groep - ik zat ongeveer twee matten neer van u bij Tough Love Yoga gisteravond en had geen idee voor een minuut. Ik zat daar terwijl je chatten met andere Aziatische dame denken: "Ik vraag me af of Aziatische dames die elkaar zien in het wit ruimtes doen een vuist hobbel zoals ik dat doe met andere zwarte dames in dat scenario ..." dan direct om toen ik keek in je gezicht en hoewel "Nou shit, dat is Margaret Cho!"

  Ik rustig slinked uit, Facebooked, en kwam opnieuw in Ik ben niet veel voor celebrity stalking en het was zo'n kleine omgeving, zodat ik niet naar iedereen "kan ik een foto!"

  Ik dacht dat je tats waren geweldig hoor en eff die betekenen oude Koreaanse spa dames. Ik zou graag hun gezicht zien wanneer je ze raakt met de Koreaanse schaduw snel terug!

Laat een reactie achter