Aroma Smells Like Bigotry

Aroma Spa & Sport

Dit is echt een prachtige Koreaanse spa in Los Angeles. Koreaanse spa's zijn prachtig, en ze een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben al naar de jijilbang sinds ik een klein meisje was in Korea. U kunt een bad en een scrub en een sauna en meestal een maaltijd en andere wellness-behandelingen hebben als je wilt, en het aroma is bijzonder, omdat er een groot zwembad, een state of the art fitnessruimte en een golfbaan op de bovenste verdieping.

Ik ging vanmorgen, had een prachtige duik in het zwembad, vervolgens ging naar beneden om een ​​geniet, scrub en sauna hebben. Zodra ik liep naar de kleedkamer, ik voelde me ongemakkelijk. Ik denk dat ik moet hier vermelden, Koreaans kuuroorden zijn, uh - nou ja, kleding optioneel is niet het juiste ding om hen te bellen. Het is meer kleding, niet-optionele, in dat iedereen naakt is.
Misschien krijg ik staarde veel, want ik ben een zwaar getatoeëerde vrouw, maar ik ben ook een Koreaanse vrouw, en ik voel dat ik het recht naakt te zijn in de Koreaanse spa met andere Koreaanse vrouwen. Ik voel me niet jammer dat mijn huid is ingericht. Mijn tatoeages zijn mijn glorie. Ik ben gelukkig in mijn huid en ik ben niet zeker wat te zeggen als anderen zijn niet blij met mijn huid.

Ik liep rond van pool tot pool, en ik werd steeds vuile blikken van de dames daar. Ze zouden praten over mij zeer negatief in het Koreaans, en ik sprak net luid in het Koreaans - niet terug naar hen, maar netjes - zeggen "ahhh Jotah!" Wat betekent "Dit voelt goed" - echt aan niemand - maar gewoon om te laten zien dat ik kon begrijpen wat ze zeiden en ze kregen niet met alles weg.

Ik liep de enorme sauna, naakt, en zat daar te kijken golf op tv - ze hebben een fucking tv in de sauna. Hoe zoet is dat? Een paar seconden later, een volledig gekleed jonge vrouw, ik gok de manager van Aroma Spa, kwam in de sauna, keek om zich heen en liep weer naar buiten. Dan, ik denk dat ze monsterde de moed en kwam opnieuw en vroeg me of ik naar buiten zou komen met haar, zoals de sauna was te warm voor haar als ze volledig gekleed was.

Ik liep naar buiten om naast de zwembaden met haar, en ze ging me neer op de natte bank en probeerde me te vertellen, zeer verontschuldigend dat ik was het maken van de vrouwen daar boos op mijn zwaar getatoeëerde lichaam. Ze was echt spijt en beschaamd over, en ik voelde me slecht, maar ik was eigenlijk woedend.

Dit is iets wat ik nog nooit gedaan - ik eigenlijk zei, in het Koreaans "Weet je wie ik ben? Ik ben Margaret Cho! "Ze besefte wie ik was, en ze geschokt was! Ze zei dat ze wist me, en had me gezien en was bekend met mijn werk, en ze verontschuldigde zich nog hevig en probeerde uit te leggen dat in de Koreaanse cultuur, tatoeages zijn erg taboe en mijn lichaam was iedereen er van streek. Ik vertelde haar dat ik was op de hoogte van dat, maar dat wilde ik echt te genieten van de spa en mijn behandelingen en ik was van plan om te betalen voor hen, net als iedereen daar anders (het is prijzig, door de manier). Ze vroeg of ik kon neem draag iets, wat dan ook - een handdoek of iets dergelijks - en bedek mezelf zodat ik niet iedereen met mijn lichaam zou schrikken.

Ze bracht me een gewaad en regelde voor een aantal leuke extra's in mijn behandelingen, bij wijze van verontschuldiging, of uh, wat dan ook.

Zelfs na een gewaad aantrekken, was ik nog steeds gegeven zware Koreaanse vrouw Stinkeye als ik verhuisd van de sauna tot de hot tub aan het zwembad. Ik zou krijgen in de zwembaden, in een poging om zo gekleed mogelijk te blijven tot de laatste minuut, gewoon proberen om mijn lichaam in het water en alle Koreaanse Stinkeye vrouwen zouden allemaal eruit te komen.

Dit was te veel om te dragen, en ik wist dat ik moest daar weg voordat ik alle "Oldboy" op hen, als ik kijk teveel Koreaanse gangster films en kan een teef bedreigen in de Koreaanse harder dan Choi Min Sik op een slechte dag.

Ik terughoudend mezelf te zeggen "joo-goo lae?", Die vrij vertaald betekent: "je wilt sterven?" Ik zei het niet. Ik dacht dat het. maar ik heb het niet zeggen.

Ik verliet de spa, manier meer gespannen dan toen ik kwam, dat is het tegenovergestelde van wat er moet gebeuren in een spa. Ik betaalde aan de balie, en de manager en een aantal klerken waren er die zeer lief en verontschuldigend waren en ik gaf als een 40% fooi ofzo omdat ik niet wil dat ze van streek zijn.

Ik vertelde hen dat ik echt wilde om mee te doen, maar ik voelde me zo raar over hoe ik werd behandeld. Ik vertelde hen dat de Koreaanse cultuur is één ding, maar deze plek is in Los Angeles. Wij zijn niet in Korea op dit moment. Dit is Amerika. En het is niet alsof ik genoten van kijken naar hun lichaam dat veel. Dit waren alle vrouwen van verschillende maten en vormen en sommige, zoals ik, droeg de sporen van een moeilijk leven. Mijn tatoeages vertegenwoordigen een groot deel van de pijn en het lijden ik heb doorstaan. Ze maken deel uit van mij, net als mijn littekens, mijn vet, mijn eeuwige strijd met de zwaartekracht. Geen van ons lichaam zijn 'perfecte'. We leven in hen. Ze zijn niet verondersteld 'perfect' te zijn. We zijn gewoon ons, ervaren en alle gebreken. Ik ben gewoon alleen mezelf. Ik hou van een goede scrub en een sauna, zeker als je Tiger Woods kunt kijken terwijl het allemaal naar beneden gaat.

Hun intolerantie bekijken van mijn naaktheid - alsof het was een soort van een aanval op hun zintuigen, zoals mijn kont was een wapen - maakte me woedend op een manier die ik kan niet echt eens te uiten met woorden - en dat is voor mij heel indrukwekkend. Deze teef heeft altijd wat shit te zeggen.

Ik denk dat het komt hierop neer - ik beter verdienen.

Ik bracht de eerste Koreaanse Amerikaanse familie op televisie. Vele, vele mensen om te doen wat ze gedroomd van doen, hun ras en het ontbreken van Aziatische Amerikanen in de media stoppen met hen niet te laten - ik heb een generatie van Aziatische Amerikaanse cabaretiers, kunstenaars, muzikanten, acteurs, auteurs beïnvloed. Als er iets, ik begrijp de Koreaanse cultuur beter dan de meeste, want ik heb gehad om te vechten tegen veel van zijn homofobie, seksisme, racisme - alle terwijl het proberen om mijn hevige etnische trots te behouden. Ik worstel met de taal, zodat ik beter kan worden begrepen. Ik probeer mijn frustraties te communiceren in het Koreaans, zodat ik mijn relatie met mijn identiteit, mijn familie, mijn ouders thuisland kunnen verbeteren.

Ik verdien naakt te zijn als ik dat wil.

PS Ik zag een zwaar getatoeëerde Koreaanse man in de fitnessruimte, en ik betwijfel of hij werd gevraagd te verdoezelen helemaal.

UPDATE: Aroma heeft mij royaal bood een vrije dag in de spa met een massage en een gezichtsbehandeling, evenals verontschuldigde zich voor alles wat er gebeurd is. Ik ben van plan om deze week terug te keren, en ik ben echt dankbaar voor hun bereidheid om dat te doen voor mij, en ik ben zo blij om te proberen goed te maken voor alle slechte gevoelens er zou kunnen geweest zijn.

Het is niet echt de schuld van iemand daar - het is meer dat de culturele botsing tussen Koreanen en Koreaanse Amerikanen vrij intens kan zijn. Wat is prachtig is dat wanneer we onze verhalen kunnen vertellen, alle zijden van hen, iedereen kan profiteren.

21 Reacties. toevoegen aan de mix ...

 1. als je stopt door Seoul naar een van de sauna's in Jongro-alle kuikens zijn er tatted up. het zal niet zo mooi als aroma, maar er is een bad en u kunt ontspannen en de scrub dames zijn G

  ik heb geworsteld afbeelding mijn lichaam met al mijn hele leven en ik krijg zeker blikken wanneer ik aan de Koreaanse sauna. dus ik de neiging om naar de meer low key degenen-zoals op Mariposa en Wilshire. ive willen lidmaatschap van een met een fitnessruimte en een aroma was een van de plaatsen die ik wilde uitchecken, maar vergeet het nu.

  Ik vind dat je de hele situatie met gratie behandeld. rekwisieten voor u.

 2. Lijkt alsof je hebt een tattoo sit-in bij deze spa ... en / of een petitie aan de directie. en / of een yelp bom.

  Ik zou blij zijn om te beginnen met een petitie op onze Open Petitie System zijn als u een e-mailadres dat we willen richten?

  http://trustwomen.civicactions.org/

  Je bent een held om zo veel in de Aziatische-Am gemeenschap. en ik hou van kuuroorden. dus we moeten laten zien / op te voeden deze spa dat de jongeren zijn de toekomst, mensen hebben tatoeages als ze willen blijven relevant, die ze nodig hebben om mensen met tats tegemoet te komen.

 3. Hoe teleurstellend dat het beheer van Aroma Spa & Sports ervoor gekozen om de weg te gaan van discriminatie en onverdraagzaamheid seks, zelfs na het kennen van wie je was. De klasse en terughoudendheid u toonde waren indrukwekkend. Zo veel als ik had graag lezen dat je was gegaan "Oldboy" op hen Ik denk dat dit de beste manier. Vanaf nu zal ik niet denken van Aroma Spa & Sport zo mooi. Ik zal denken als de sex discriminerend spa die Margaret Cho gerespecteerd.

 4. Sorry Margaret, dit is niet een gevecht je zal winnen. Tatoeages worden geassocieerd met de maffia in Korea en Japan. Sauna's in Japan hebben geen mannen of vrouwen met tatoeages laten binnen.
  Hoe kon je zo onwetend van de Koreaanse cultuur? Wat is hier koel beschouwd is het kenmerk van een lowlife daar. De mensen zullen aannemen dat u onhygiënische en over drugs en betrokken bij het witwassen van geld en prostitutie zijn.

 5. U kunt komen naar Olympus Spa in Tacoma WA! Ik ga daar al sinds ik 12 was en geen van de wassers of managers ooit hebben opmerkingen gemaakt over tatoeages van mensen.

  olympusspa.net

 6. Dank u voor het vechten voor de aanvaarding van alle mensen van elke tint, geslacht of geloof. Het is een zware strijd, maar er zijn tekenen van verandering. Ik ben zo trots dat je bereid bent om niet terug naar beneden zijn. Uw terughoudendheid in de spa was denk ik, de juiste koers op dit moment. De dames werden blootgesteld aan iets anders en beangstigend en hun reactie was ongeschoold, maar niet onverwacht. Als je had uitgehaald zou alleen hebben versterkt hun negatieve mening. Ga in de gratie en schoonheid,

  Aloha ~

 7. Ik haat het dat je deze ervaring gehad. Ik ga naar alle Koreaanse Spas en tats zijn de norm, niet de uitzondering. Ik wed dat je weet Olympische Spa, toch? Zijn alle dames met tatoeages, littekens, alle leeftijden, vormen en maten. De kennismaking met de Koreaanse Spas was, voor mij, een mooi ding en uw ervaring is zo triest. Je toonde bewonderenswaardige terughoudendheid en genade. Ik zal niet te Aroma op elk moment gaan snel en zal mijn getatoeëerde witte zelf in de straat te nemen. Ik zal wedden elke Koreaanse Spa in de stad zal u tonen de rode loper nu ook ze zouden moeten.

 8. Op mijn Koreaanse spa (al gaat 20 jaar. Beter en goedkoper en gezelliger dan Aroma) veel van de Koreaanse mannen hebben ruime tatoeages. Degenen met de meeste tatoeages algemeen jonger, maar zelfs sommige middelbare leeftijd mannen zijn getatoeëerd up. Is het zo dat de Koreaanse cultuur fronsen bij tatoeages in het algemeen of enkel voor vrouwen?

 9. Bedankt voor deze! Ik ben een Koreaans-Amerikaanse vrouw wonen is Zuid-Californië, die heeft een ton van tatoeages. Ik krijg ook de "stok oog" van oudere Koreanen, en het ergert me zo. Begrijp me niet begonnen met de argumenten die ik had met mijn moeder, vorig jaar, met betrekking tot mijn trouwjurk dat mijn tats toonde. Ik hou van mijn tatoeages. Ze zijn een deel van mij, een deel van de tijd en emotie.

  Dank u voor u.

 10. Hallo daar!

  Ik heb een Japanse openbaar bad verhaal voor je. Dit gebeurde ongeveer 15 jaar geleden. Ik woonde in een prachtige stad in het westen van Japan. Ze hadden killer onsens, openbare baden. Ik was helemaal verslaafd. Ik zou een of twee keer per week te gaan, soms meer. Ik zou lachen. Ik zou een enorme tentoonstelling van te maken wassen en spoelen (vooral spoelen) de zeep uit mijn lichaam. Ik zou krijgen in het bad. Iedereen die in het bad was zou krijgen. Geen tats, maar witte huid. Gaijin! Yikes!

  In het begin voelde ik me slecht. Eigenlijk heb ik altijd voelde me slecht. En ik zou dingen te proberen om vrienden, naakt in het bad te maken. Eigenlijk is de manier waarop ik vrienden gemaakt met mijn goede Japanse vrienden was om hen te dwingen om me naar een hete bronnen. Maar dit was de buurt gewricht. En ik hou van een bad. Ik zei tegen mezelf, dat is cool dat ze stapte uit, nu kan ik het hele bad moet mezelf. Niet cool.

  Dit ging 9 maanden. Ik zou krijgen, zouden ze eruit te komen.

  Dan op een dag een kleine oude dame stapte in bij mij. Echt oud. Ik denk dat ze gewoon geen reet meer te geven. We spraken (eigenlijk mijn Japanse gezogen dus ik luisterde, glimlachte, zei woorden). We stapten uit. Ze geschrobd mijn rug. Ik geschrobd haar rug. Het was als een vogel. Ik kan verdomme niet geloven. ze moet zijn geweest 90.

  Na dat, de anderen bleven in het bad met mij. De oude dame brak de vloek van de Gaijin in het bad.

  Vrede, Margaret!

 11. Triest om te weten dat een situatie als deze is er gebeurd met iemand die altijd al zo is gewijd aan de ondersteuning van anderen. Jij bent mooi. Laat anderen praten en blijven uitoefenen. Het belangrijkste is zoals je had gezegd, het is Amerika, niet-Korea.

 12. Zo veel als ik hou van leren over de Koreaanse cultuur Ik denk dat ik graag om te vergeten over de negatieve aspecten van de Koreaanse samenleving waarschijnlijk omdat ik weet dat zelfs als ik werd op magische wijze mager of werd vloeiend Koreaans er is geen manier waarop ik ooit zou passen .... Maar WTH, niet gastvrij een van hun eigen soort ??

  Het is niet echt anders dan mijn verloofde ... als Filippino's uit te vinden dat hij half-wit zij hem altijd anders te behandelen: - / Waarschijnlijk een grote reden waarom hij niet graag zijn cultuur en hij heeft veel slechte ervaringen met de Filippijnen had ... hij heeft geen behoefte om een ​​bezoek aan de Filipijnen, hoewel hij zegt dat de belangrijkste reden is dat het niet bijzonder veilig ....

 13. Ik ben een blanke Amerikaanse leven in Korea, geen tatoeages, maar een beetje teveel kopvoorn. Ik hou ook van en Jjimjilbang en Sauna cultuur volledig te omarmen. Ik woon in Korea nu 2 jaar, dus ik heb geleerd om het te negeren, maar dat wil niet zeggen dat het geen pijn doet wanneer mensen schaamteloos discrimineren naar u toe.

  Ik woon in Daegu, dat is een kleinere stad (ca. 5 mil) en bekend voor zijn vrij conservatief. Toen ik voor het eerst hier verhuisd, heb ik gebruikt om de stank in het oog te krijgen de hele tijd van mensen in de sauna. Maar nu doe ik een zeer gelijkaardig ding om u, Margaret, ik leun gewoon terug en zeg "좋다!" Mensen die al vroeger over mij in het Koreaans (wat ik een beetje kan spreken), direct shut up en sommige zelfs zetten op hun nep-smiley-ik-ben-beschaamd gezichten. Ze zijn niet zeker of ze niet betrapt of.

  Hoe dan ook, er klootzakken overal ter wereld. Het is onze taak om met elkaar over de verschillen die we hebben leren, houden een open dialoog, en vechten voor tolerantie.

  Hoewel ik het niet eens met alles wat je zegt, Margaret, ik ben er erg trots op dat je op zijn minst opkomen voor wat u in gelooft en proberen om anderen zo goed begrijpen als je kunt.

  VECHTEN !!

 14. Ik blijf gewoon denken van Warrior Woman van Maxine Hong Kingston en hoe het dorp getatoeëerd de geschiedenis van alle pijn en onderdrukking op haar rug, dat is wat haar een warrior.
  Terugwinnen van uw lichaam en hebben beweerd door uw strijd voor vrijheid-is heilig.

  Heh. de eerste captcha woord gaf het me gewoon is "inksUSA."

 15. Van de ene uitgebreid getatoeëerde vrouw zonder filter naar de andere, dank je. Een van mijn lezers stuurde me naar dit bericht en ik ben zo fucking blij. Ik krijg veel opmerkingen over mijn inkt, vooral als ik op reis ben. Mijn laatste reactie op, "Hoe kun je dat doen met je lichaam" is (gebaren om hun zak van McDonald's / Taco Bell / steek fast food franchise naam hier): 'Hoe kun je dat doen met de jouwe "?

  Dat sluit ze meestal sneller dan het overhandigen van een pakje Marlboro aan Paris Hilton.

  Stut uw inkt. Het is prachtig. En nog belangrijker, het is JOU.

 16. Dus heb je een heleboel mensen die je niet herkennen tegenkomen? Voeg me toe aan die groep - ik zat ongeveer twee matten neer van u bij Tough Liefde Yoga gisteravond en had geen idee voor een minuut. Ik zat daar terwijl je chatten met andere Aziatische dame denken "Ik vraag me af of Aziatische dames die elkaar zien in de witte ruimtes doe een vuist hobbel zoals ik dat doe met andere zwarte dames in dat scenario ..." dan rechts rond toen keek ik in uw gezicht en hoewel "Nou shit, dat is Margaret Cho!"

  Ik rustig slinked uit, facebooked, en kwam terug in. Ik ben niet veel voor celebrity stalking en het was zo'n kleine omgeving, zodat ik niet alles heb te gaan "kan ik een foto!"

  Ik dacht dat je tats waren geweldig hoor en eff die betekenen oude Koreaanse spa dames. Ik zou graag hebben om hun gezicht te zien wanneer je ze raakt met de Koreaanse schaduw terug !!!

Geef een reactie