Smak på Linsanity

Hvis det hadde vært en åpen beholder med "Taste the Lin-sanity", den rasistisk lin-sensitive iskrem smaken fra Ben og Jerrys, rett foran meg, ville jeg ha blitt fornærmet, men jeg fortsatt ville ha ønsket å prøve det . Jeg liker en vanilje-Litchi blanding, er det slags eurasiske eller Afrika i form av Asia. Det er ganske eksotisk. Det var også fortune cookie brikker i miksen, som faktisk virker litt ekkelt, som de er for lemony og bedervet generelt, med mindre de er ekstremt frisk, som er sjeldne fordi de er arbeidsintensiv med meldingen og alt. De pleier å bli gjort og sitte rundt og for dette de er laget for å sitte rundt.

Er en fortune cookie fortsatt en når den mangler formue?

Var det lite kryptiske meldinger i kremet concoction?

"Din plutselige utseende vil gjøre alle øyeblikk rasistisk, men ikke i en helt ubehagelig måte, som noen ganger de vil ha desserter."

Hva en merkelig måte å vise stereotypier - gjennom iskrem. Det er helt ny. Jeg er enig i at smaken skal seponeres for den synkende kvaliteten det rammer Asian American artefakt og historie og kultur i, som det bagatelliserer oss og viser oss å være bare i stand til takeaway mat og ikke et politisk synspunkt, men jeg mener også at fortune cookies er ikke deilig. De har potensiale, men det er sjelden realisert.

En gang da jeg var barn ble jeg tatt av nonner til en fortune cookie fabrikk. Jeg må ha vært fem, og i omsorgen for kvinner som hadde på seg svart med unntak av en som hadde på seg helt hvitt, og de var opptatt, men ikke at på den måten jeg har hørt mange snakke om nonner. Jeg trodde de så pen og jeg lurte på om håret. Fortune cookies popped av samlebåndet, gylden brun og perfekt, fyller luften med en sukkerholdig batter duft. Jeg brøt dem og kastet bort formuer, som ikke klarer ennå å lese, og åt ned skår i fryd. Jeg spiste en rekke av dem, prøver å fange magien i den første bitt. Selv som et førskolebarn, ble jeg jage dragen.

I årene senere jeg ville aldri finne at smaken igjen, og mine foreldre sjelden spiste av dem, som fortune cookies satte inert og plast innpakket på en haug av kontanter etter middag på kinesiske restauranter. Foreldrene mine bryr seg ikke hva de sa inni. De var for sliten fra jobb og ønsket å gå til sengs. De snakket knapt når de spiste og sto opp nesten før de sjekker ble lagt ned på bordet. De ville betale i skranken og min far ville gå ut først fort nedover gaten på sine lange ben. Jeg tror at tipsene venstre var proporsjonalt for liten, og de ønsket å komme seg ut før avviket ble lagt merke til.

Det er det fortune cookies betyr for meg. Utslitte mennesker som lever over evne uten støttesystemer av storfamilien, prøver å holde tritt, og noen ganger mislykkes, som batterier mister sin kostnad med ingen uttak å plugge inn.

Kanskje Ben og Jerry tanke denne smaken var søt og litt av en hyllest, som fortune cookies bety noe annet for dem. Det er super stor kinesisk takeaway mat i Vermont - en detalj jeg beholdt på et besøk jeg betalt det en gang til kampanje kontorene til Howard Dean, så bare begynte sin presidentkandidat. Kinesisk mat er en god opptakt til iskrem, salt balansere den søte fett.

Jeg begynner å tenke på folk ikke meningen å være rasistisk, men mangler språk til å snakke om asiatiske amerikanere, for oss å ha utholdt usynlighet så lenge, de rett og slett ikke vet hva jeg skal si. De vet ikke hvordan de skal snakke om oss utover restaurantmenyer hvor du bestiller med antall ikke navnet på fatet som det er for vanskelig å uttale, fordi de ikke har hatt til. Det er meget irriterende, men på samme tid forventes. Det er vanskelig å ta, men jeg vil ta det over ikke-eksistens.

Og gi meg Phish Food hver gang.


9 Kommentarer. legge til mix ...

 1. tenk om alle museene i verden var fylt med malerier av nummer - Jeg sier ikke at binærkode ikke har fucked opp ting, men tenk alle disse lerreter fylt med dagligdagse nålespiss og de begrensede parametere av tall - nå , som ville være en ny paradigme. Jeg har sett det - nei takk. har en nydelig dag - puste - og leve. så endearingly, amusingly nydelig og midt i blinken.

 2. Jeg antar alt dette plager meg ikke i seg selv, men det som plager meg er de forskjellige nivåer av sensitivitet vises mot forskjellige raser. Jeg mener, hvis Ben og Jerrys hadde satt biter av, si, stekt kylling * i en iskrem å hedre noen som er African American Jeg tror ikke vi noen gang vil høre slutten av det. Og ingen mainstream nyhetskilde noensinne ville kjøre overskrifter som "har samfunnet blitt for oversensitive med rase?"

  * Bare ignorerer et sekund på at stekt kylling i iskrem ville være ekkelt.

 3. Jeg vil bare si at jeg virkelig likte å lese denne bloggen. Det var vakkert skrevet.

  Mer enn dine innlegg om tatoveringer, klær eller motorsykler jeg liker å lese innleggene dine om å forstå din kultur (og asiatisk kultur generelt) og fenomenet "Linsanity", som jeg synes er latterlig (ikke minimere Jeremy Lin talent på BB domstol ). Jeg tror jeg lærte noe nytt i dag!

 4. Utilsiktet rasisme er et vanskelig problem. Jeg har vært fylt med alle slags latterlige forestillinger om raser, siden barndommen. Jeg finner ofte meg selv å være utilsiktet rasistisk. Inntil det er pekt ut til meg, jeg er ofte uvitende om den. Jeg antar at den beste løsningen er å behandle hver enkelt som et individ i stedet for et løp. Men jeg finner kulturelle forskjeller å være fascinerende, og jeg elsker mangfoldet i menneskelig form. Å påpeke at ikke nødvendigvis er rasistisk. For meg, er diskriminerende rasisme og vondt. Det er sant at hvite mennesker er clueless mye av tiden. Utdanne oss. Jeg er åpen for å bli utdannet. Da faux pas er sjeldnere. Dette problem hindrer kommunikasjon. Mange ganger har jeg holdt stille, fordi jeg ikke var sikker på at det jeg hadde å si var passende. Vi kan lære av våre feil, og forstå hva som er passende og slag.

 5. Jeg elsker kontrasten din mellom fortune cookie som en lett / utilstrekkelig symbol pf asiatisk-ness, og ekte fortune cookies som du og ditt virkelige asiatisk familie opplevd dem i det virkelige liv.

  Miss Margaret, jeg vil bare si at jeg har vært fan siden "Jeg er den jeg vil ha", men det var bare noen få måneder siden at jeg begynte å lese bloggen din, og jeg har endelig innsett at i tillegg til å være en stor komiker, skuespiller og aktivist, du er en fantastisk forfatter. En virkelig kraftfull, sterk, intelligent forfatter. Du blir bare bedre. :)

 6. Først av alt, amen på Phish Food !! Det blir ikke mye bedre enn det. :)

  Dernest er min forståelse at dette ikke er en pakket iskrem, men kun blir solgt på en Scoop Shop på Harvard, der Jeremy Lin gikk på skolen. Utgangspunktet Litchi-vaniljeis ble servert med fortune cookie stykker på siden, som skal brukes som en skje til å øse iskremen opp med. Cookies, viste seg imidlertid å svak og soggy, og så de ble erstattet med vaffel kjegle biter.

  Nå som høres deilig for meg. Jeg elsker vaffel kjegle, og jeg elsker Litchi ... Jeg bryr meg ikke hvem det er ment å være "ære".

 7. Hei Margaret -

  Min kommentar er ikke relatert til innlegget ditt, noe som er fantastisk, men dessverre er jeg ikke vittig eller innsiktsfull nok til å legge til diskusjonen.

  Jeg vil bare si at jeg virkelig elsker deg og ditt arbeid. Min Cho-avhengighet startet da jeg var 14 og så "Revolution" på IFC, min TV slått ned så lavt som mulig for å unngå å bli oppdaget fra min ekstremt konservative Jehovas vitne mor. Jeg er 23 nå, og jeg har nettopp begynt å lese bloggen din. Du er så talentfull - det skal være fysisk umulig for en enkelt person å være så talentfull som du er.

  Dine ord og erfaringer virkelig kontakt med meg. Watching stå opp og lese bloggen din er den eneste gangen jeg føler meg ikke så helt alene.

  Jeg mener alt dette i det minste skummel måte mulig. Jeg er bare starstruck ved tanken på at du kanskje lese dette. Vi bør helt være brevvenner. Det er sooooo ikke skumle heller.

 8. Asiatiske amerikanske kvinner har en hard tid å verdsette det fulle omfanget av Jeremy Lin acheivements. Du må virkelig være en Asia amerikansk mann (spesielt en asiatisk amerikanske mannlige idrettsutøver) å virkelig forstå hva han har gått gjennom.

Legg igjen en kommentar