Smak på Linsanity

Hvis det hadde vært en åpen container av "Smak Lin-forstanden", den rasistisk lin-sensitive iskrem smaken fra Ben og Jerrys, rett foran meg, ville jeg ha blitt fornærmet, men jeg fortsatt ville ha ønsket å prøve det . Jeg liker en vanilje-Litchi blanding, er det slags eurasiske eller Afrika ved hjelp av Asia. Det er ganske eksotisk. Det var også fortune cookie brikker i miksen, som faktisk virker litt ekkelt, som de er for lemony og bedervet generelt, med mindre de er ekstremt frisk, som er sjeldne fordi de er arbeidsintensiv med meldingen og alt. De pleier å bli gjort og sitte rundt og for dette de er laget for å sitte rundt.

Er en fortune cookie fortsatt en når den mangler formue?

Var det lite kryptiske meldinger i kremet concoction?

"Din plutselige utseende vil gjøre alle øyeblikk rasistisk, men ikke i en helt ubehagelig måte, som noen ganger de vil ha desserter."

Hva en merkelig måte å vise stereotypier - gjennom iskrem. Som er helt ny. Jeg er enig i at smaken skal avsluttes for den synkende kvaliteten det rammer asiatisk amerikansk artefakt og historie og kultur, da det bagatelliserer oss og viser oss å være bare i stand til takeaway mat og ikke et politisk synspunkt, men jeg mener også at fortune cookies er ikke deilig. De har potensiale, men det er sjelden realisert.

En gang da jeg var barn, jeg ble tatt av nonner til en fortune cookie fabrikk. Jeg må ha vært fem, og i omsorgen for kvinner som hadde på seg alt svart med unntak av en som hadde på seg helt hvitt, og de var opptatt, men ikke bety på den måten jeg har hørt mange snakke om nonner. Jeg trodde de så pen og jeg lurte på om håret. Fortune cookies popped av samlebåndet, gylden brun og perfekt, fyller luften med en sukkerholdig batter duft. Jeg brøt dem og kastet bort formuer, som ikke klarer ennå å lese, og åt ned skår i fryd. Jeg spiste en rekke av dem, prøver å fange magien fra den første bitt. Selv som en preschooler, ble jeg jage dragen.

I år senere ville jeg aldri finne at smak igjen, og mine foreldre sjelden spiste av dem, som fortune cookies Lør inert og plast brytes på en haug av kontanter etter middag på kinesiske restauranter. Mine foreldre ikke bryr seg hva de sa inne. De var altfor sliten fra jobb og ønsket å gå til sengs. De snakket knapt når de spiste og sto opp nesten før de sjekker ble lagt ned på bordet. De vil betale i skranken og min far ville gå ut først fort nedover gaten på sine lange ben. Jeg tror at tipsene venstre var proporsjonalt for liten, og de ønsket å komme seg ut før avviket ble lagt merke til.

Det er det fortune cookies betyr for meg. Utslitte mennesker som lever over evne uten støttesystemene for storfamilien, prøver å holde tritt og noen ganger mislykkes, som batterier mister sin ladning med ingen uttak å plugge inn.

Kanskje Ben og Jerrys trodde denne smaken var søt og litt av en hyllest, som fortune cookies bety noe annet til dem. Det er super stor kinesisk takeaway mat i Vermont - en detalj jeg beholdt på et besøk jeg har betalt det en gang til kampanje kontorene til Howard Dean, så bare begynnelsen sin presidentkandidat. Kinesisk mat er en god opptakt til iskrem, saltet balansere den søte fett.

Jeg begynner å tenke på folk ikke meningen å være rasistisk, men mangler språk for å snakke om asiatiske amerikanere, for oss å ha utholdt usynlighet så lenge, de rett og slett ikke vet hva jeg skal si. De vet ikke hvordan de skal snakke om oss utover restaurantmenyer der du bestiller med antall ikke navnet på fatet som det er for vanskelig å uttale, fordi de ikke har hatt til. Det er meget irriterende, men på samme tid forventes. Det er vanskelig å ta, men jeg vil ta det over ikke-eksistens.

Og gi meg Phish Food hver gang.


9 Kommentarer. Legg til mix ...

 1. tenk om alle museene i verden ble fylt med malerier av nummer - jeg sier ikke at binærkode ikke har fucked opp ting, men tenk alle disse lerreter fylt med dagligdagse nålespiss og de begrensede parametere av tall - nå , det ville være et nytt paradigme. Jeg har sett det - nei takk. ha en nydelig dag - puste - og LIVE. så bedårende, amusingly nydelig og midt i blinken.

 2. Jeg tror alt dette ikke bry meg i seg selv, men det som plager meg er de forskjellige nivåer av sensitivitet vises mot forskjellige raser. Jeg mener, hvis Ben og Jerrys hadde satt biter av, si, stekt kylling * i en iskrem å hedre noen som er African American Jeg tror ikke vi noensinne ville høre slutten av det. Og ingen mainstream nyhetskilde noensinne ville kjøre overskrifter som "har samfunnet blitt for oversensitive med rase?"

  * Bare ignorerer et sekund på at stekt kylling i iskrem ville være ekkelt.

 3. Jeg vil bare si at jeg virkelig likte å lese denne bloggen. Det var vakkert skrevet.

  Mer enn dine innlegg om tatoveringer, klær eller motorsykler jeg liker å lese innleggene dine om å forstå din kultur (og asiatisk kultur generelt) og fenomenet «Linsanity", som jeg synes er latterlig (ikke minimere Jeremy Lin talent på BB domstol ). Jeg tror jeg har lært noe nytt i dag!

 4. Utilsiktet rasisme er et vanskelig problem. Jeg har vært fylt med alle slags latterlige forestillinger om løpene, siden barndommen. Jeg finner ofte meg selv å være utilsiktet rasistisk. Inntil det er påpekt til meg, jeg er ofte uvitende om det. Jeg antar at den beste løsningen er å behandle hver enkelt som et individ i stedet for et løp. Men jeg finner kulturelle forskjeller å være fascinerende og jeg elsker mangfoldet i menneskelig form. Å påpeke at ikke nødvendigvis er rasistisk. For meg, demeans rasisme og vondt. Det er sant at hvite mennesker er clueless mye av tiden. Utdanne oss. Jeg er åpen for å bli utdannet. Så faux pas er sjeldnere. Dette problemet hemmer kommunikasjon. Mange ganger har jeg holdt stille, fordi jeg var ikke sikker på at det jeg hadde å si var passende. Vi kan lære av våre feil, og forstå hva som er passende og slag.

 5. Jeg elsker kontrasten din mellom fortune cookie som en lett / utilstrekkelig symbol pf asiatisk-ness, og reell formue cookies som du og din ekte asiatisk familie opplevd dem i det virkelige liv.

  Miss Margaret, jeg vil bare si at jeg har vært fan siden "Jeg er den jeg vil ha", men det var bare noen få måneder siden at jeg begynte å lese bloggen din, og jeg har endelig innsett at i tillegg til å være en stor komiker, skuespiller og aktivist, du er en fantastisk forfatter. En virkelig kraftfull, sterk, intelligent forfatter. Du blir bare bedre. :)

 6. Først av alt, amen på Phish Food !! Det blir ikke mye bedre enn det. :)

  For det andre er min forståelse at dette ikke er en pakket iskrem, men bare blir solgt til en Scoop Shop på Harvard, der Jeremy Lin gikk på skolen. Utgangspunktet Litchi-vaniljeis ble servert med fortune cookie stykker på siden, som skal brukes som en skje til å øse iskremen opp med. Cookies, derimot, viste seg å svak og soggy, og så de ble erstattet med vaffel kjegle biter.

  Nå som høres deilig for meg. Jeg elsker vaffel kjegle, og jeg elsker Litchi ... Jeg bryr meg ikke om hvem det er ment å være "ære".

 7. Hei Margaret -

  Min kommentar er ikke relatert til innlegget ditt, noe som er fantastisk, men dessverre er jeg ikke vittig eller innsiktsfull nok til å legge til diskusjonen.

  Jeg vil bare si at jeg virkelig elsker deg og ditt arbeid. Min Cho-avhengighet startet da jeg var 14 og så "Revolution" på IFC, min TV slått ned så lavt som mulig for å unngå å bli oppdaget fra min ekstremt konservative Jehovas vitne mor. Jeg er 23 nå, og jeg har nettopp begynt å lese bloggen din. Du er så talentfull - det skal være fysisk umulig for en enkelt person å være så talentfull som du er.

  Dine ord og erfaringer virkelig få kontakt med meg. Ser standen opp og leser bloggen din er den eneste gangen jeg føler meg ikke så helt alene.

  Jeg mener alt dette i det minste skummel måte mulig. Jeg er bare starstruck ved tanken på at du kan lese dette. Vi bør helt være brevvenner. Det er sooooo ikke skumle heller.

 8. Asiatiske amerikanske kvinner har en hard tid å verdsette det fulle omfanget av Jeremy Lin acheivements. Du må virkelig være en Asia amerikansk mann (spesielt en asiatisk amerikansk mannlig idrettsutøver) å virkelig forstå hva han har gått gjennom.

Legg igjen en kommentar