Feminisme

Hvorfor er jeg en feminist? Jeg bare er, og jeg har egentlig ikke spurte den.

Det er alltid kvinner som liker å si at de ikke er feminister - berømt, vellykket, modig og kraftfull kvinne på det (!) - Men, da, de kvinnene som sier at har gjort sin stemme hørt over hele verden, over tid, høyt og tydelig, og som sannsynligvis ikke kunne ha skjedd uten mye hjelp fra feminisme, og jeg antar teknologi.

Da jeg var en ung jente, jeg har aldri hørt om feminisme, selv om det var på sin høyde og storhetstid, da kvinner brente sin BH og skiltes håret i midten og kalt ut for revolusjon. De leser bøker om det med sprudlende fontene på omslaget. De startet kollektiver hvor de skulle lære hverandre hvordan de skal ta vare på kroppen sin. De brukte nesten all sin tid på å lære å ikke være redd.

Etter en stund, de var ikke lenger redd, men bare brenner opp med sinne, så mye at de måtte sette sin BH i brann. De måtte vise hvor mye patriarkat hadde såret dem, og alle kvinner. Dette var modig og spennende; Jeg er sikker på at hvis jeg var der ville jeg ha grått av glede og raseri.

Jeg skulle ønske jeg hadde vært i stand til å delta i dette. Jeg kan bare lese om det nå, lurer på hvor mye som ble tapt til partisk rapporter og folk ikke får det.

Det ville ha vært en kamp for meg å brenne bh-en min, though. Jeg elsker undertøy og BH er min favoritt. Lacy arkitektur er en hyllest til skjønnhet kvinners kropper. Bras, for meg, har aldri vært på noen andre enn meg, og kanskje det er patriarkatet som arbeider i meg, men jeg har alltid likt BH og jeg slags ikke bryr seg hvorfor. Ikke et belte skjønt. Det er rett-opp tortur hvis du spør meg. Boobs opp, magen ut - det er mitt motto.

Det er noen ting som er knyttet til feminisme som jeg ikke tror er iboende til det, som puritanske holdninger til sex og en generell mistillit til pynt av stereotype, idealisert skjønnhet. En feminist kan eller ikke kan føle disse tingene. Vi er alle forskjellige, som kvinner er forskjellige.

Alt jeg vet er at som en kvinne, i mitt arbeid, og i mitt liv, jeg har blitt behandlet som om mine prestasjoner var mindre verdifulle fordi de ble båret fra kroppen min. Jeg bare vet dette fordi jeg har jobbet tett, vært intim med, steget og falt med menn av alle slag. Jeg har gjort det samme med kvinner av alle slag - og min vurdering, av alle menneskeheten jeg har opplevd: Kvinner får den korte enden av det.

Så derfor, min feminisme - det er slags nødvendig. Jeg ønsker ikke å føle at jeg er mindre enn noen, og så har jeg å merke meg selv for å være klar til kampen.

Jeg ønsker ikke unge jenter til å frykte ordet feminisme, fordi de vil desperat trenger det ut i verden, og å frykte hva som vil hjelpe deg, gjør deg sterkere, bedre og morsommere - det gir ingen mening.

Noen ganger kvinner sier de ikke er feminist for å være nærmere til menn, til side med menn, til å være en av "gutta", men jeg synes å være feminist, og derfor kaller deg selv lik menn er mer ekte og oppriktig måte å være nærmere menn, fordi du forteller mennene at de ikke trenger å gjøre alt lenger, at du gjerne vil dele byrden av jorden, som veier på oss alle, uavhengig av hvordan kroppen vår er laget.

Dette innlegget opprinnelig dukket opp på XOJane.com.

10 kommentarer. Legg til mix ...

 1. Som en mann, mine følelser om feminisme blitt forvirret og konflikt, gikk jeg gjennom en fase der jeg prøvde å ut-feminisme feministene, slik at de skulle like meg bedre. Det fungerte ikke, de bare trodde jeg var homofil. Så gikk jeg gjennom en fase der jeg virkelig hatet mitt eget kjønn, etter å ha lest noen av de mest heftig feministiske traktater som preget noe sex mellom menn og kvinner som en form for voldtekt. Som virkelig gjorde underverker for selvtilliten min. Jeg har fortsatt problemer med mitt eget kjønn, men jeg tillater meg selv å være misogynogist (?) Fra tid til annen, ser du? en ekte mann kan ikke engang stave ordet! Jeg aksepterer at jeg fortsatt trenger å være utdannet om kvinner, og har crappy holdninger jeg er ikke engang klar over. Det har vært nyttige disse siste ukene, blir involvert i orgasmisk meditasjon. Jeg har fått noen virkelig ærlige tilbakemeldinger fra kvinner. I så føler jeg at kvinner skal behandles annerledes enn menn i forhold til å betale, jobbmulighet, fordeler, å være en soldat, jeg er definitivt en feminist. Men egentlig er jeg en merkelig form i både mannlige og kvinnelige og homofile leirene. Jeg er ikke en typisk rett mann, jeg er ikke homofil, og, selvsagt, ikke en kvinne, selv om jeg identifiserer meg med lesbiske i en rekke måter.

 2. Jeg lurer på om Ms.Cho føler det på samme måte som jeg gjør, at Spanx (spandex produkt som jevner ut klumper og dame støt) er dagens moderne belte.
  I en populærkultur klasse BH (så morsom og varierende som de er) ble sammenlignet som en nordamerikansk kulturell burka. Det var interessant, når du ønsker å [iscenesatt] bilder av nakne kvinner i begge kulturer, å se hva det var de dekket når de utsettes. De overordnede budskap om bildene var at våre identiteter er nært knyttet til vår kroppslige uttrykk, hva som er akseptabelt i samfunnet, og som ble utnyttet / kontrollert. Feminisme omfatter alt, og jeg anbefale å sjekke ut "Who Needs Feminisme" bevegelsen skjer nå. Bras kanskje ikke er brent i dag (som sh * ts dyrt!), Og kvinner har oppnådd mye, men det raser videre.
  Kvinners rettigheter er menneskerettigheter, og at bekymringene alle.

  På en litt alternativ notat: BH. Jeg er så lei av La Senza (en populær underkjole kjede). Alt jeg finner ser ut til å ha ekstrem padding. De er fremme en bestemt kroppstype at hvis du ikke har det-fake det. Det er ikke ok. Jeg føler meg så dum som en gutteaktig kroppstype prøver å finne noe som er gøy, og ser bra ut, fordi det er et (metaforisk) mil mellom min kropp og verden. Hvorfor er A og B kopper blir kamuflert av disse polstret løgner?

  PS Margaret Cho, jeg ser DROP DEAD DIVA grunn av deg (min guilty pleasure), jeg foretrekker din komedie om : P

 3. Jeg likte dette innlegget. Blir introdusert til Feminisme har seriøst forandret livet mitt som en person med en kvinnelig kropp. Jeg er en trommeslager i et band i Richmond, Va, og jeg kan ikke engang beskrive hvor mye press jeg har følt for å jobbe ti ganger hardere på min håndverket bare for å bli like anerkjent som en cisman trommeslager. Det er andre tider der folk gir meg for mye kreditt, og kompliment at jeg er en "awesome jente trommis" (jeg er genderqueer anyways, så fuck det to ganger). Men jeg tror at folk generelt ikke bør være redd for ordet feminisme. Det er en bevegelse som er med å avslutte undertrykkelser for alle mennesker, uavhengig av klasse, rase, evne, alder, seksuell orientering, kjønn, sex, etc. Folk trenger å komme seg ut av den tankegangen at feminisme er fortsatt i en tid med "brenning bras ", er det kommet mye mye lenger og har hjulpet mange mennesker. Inkludert meg. Det har gitt meg kunnskap som jeg ikke trenger å samsvare med de normer som samfunnet har innskrevet på kroppen min. Det alene er befriende og fucking awesome. Takk for at du snakker om feminisme, på ordentlig! Ha.

  Forresten, elsker din himmelens gateweed spor, morsom!

 4. Margaret,
  Bare så du vet, du var den første sterke kvinner for meg å se på TV. Heldigvis, jeg hadde sensurere frie foreldre og en nerdete bror å oppleve standen opp i ung alder. Du er den som utløste at styrke og feminisme i mitt hjerte! TAKK!
  -FAN! Victoria

Legg igjen en kommentar