Harajuku Girls

Gwen Stefani-së Harajuku vajzat kanë qenë duke marrë shumë premtime boshe kohët e fundit, dhe unë duhet të them unë jam i hutuar.

Unë si Gwen Stefani, ajo është e mirë. Ajo është shumë elegant dhe ka një zë të bukur dhe një stomak të sheshtë të vërtetë. Ajo është një yll rock, dhe mjaft të mirë në të. Unë jam i impresionuar gjithmonë nga flokët e saj platin dhe trungjet e saj avullore organizuara tepër. Ajo mban të gjitha wristbands saj në të veçanta qese zip-lock. Edhe unë kam shumë gjëra të këndshme, por ata janë të gjithë molë duke u ngrënë dhe pure së bashku në një grumbull në katin tim dollap. Unë kurrë nuk mund të kuptojnë konceptin e një palë: e këpucë, doreza, stockings, një palë vathë, zemrat, çfarëdo. Si ju ndoshta mund të mbani dy gjëra të ndara dhe tërësisht të tëra së bashku në botën e çmendur dredhë jetojmë? Gjithsesi, Gwen arrin të bëjë të gjitha me stil të madh.

Tani ajo ka 4 gjëra të gjithë së bashku, të Harajuku Girls . Unë dua për të si ata, dhe unë dua të mendoj se ata janë të mëdha, por unë nuk jam i sigurt nëse unë mund. Unë do të thotë, paragjykime racore janë me të vërtetë të bukur ndonjëherë, dhe unë nuk dua të ndenjura të gjithë jashtë duke vënë në dukje tregojnë muzikant. Unë mendoj se është krejtësisht e pranueshme për të shijuar vajzat Harajuku, sepse atje nuk janë aq shumë njerëz të tjerë të Azisë atje në media me të vërtetë, kështu që ne kemi për të marrë çdo gjë që ne mund të merrni. Amos 'n Andy pasur shumë të tifozëve, nuk e bëri ata? Të paktën kjo është një masë e shikimit, e cila është shumë më mirë se padukshmëri. Unë jam aq i sëmurë e jo ekzistues, që unë do të vendosen për të ndjekur çdo person të bardhë rreth me një çadër vetëm kështu që unë mund të them unë isha atje.

Është e pazakontë të qenë aziatike amerikan të drejtë tani, sepse unë nuk e di saktësisht se çfarë vendi im është. Amerika është menduar të jetë për të gjithë, dhe njerëzit janë të dashur për të trajtuar mua si unë përkas këtu, dhe ende ju kurrë nuk do të dinë se nga shikuar TV apo filma. Unë ende të marrë pyetje rreth ku unë jam me të vërtetë nga. Atëherë kur unë të përpiqet për të shpjeguar këtë ndjenjë të padukshmërisë për ata të cilëve çdo veprim dhe moment është tërësisht i dukshëm, ata kthehen në mua me, "Ndoshta amerikanët aziatike nuk duan të jenë në argëtim!" Po ai me të vërtetë tha se. Unë vetëm bërtita, sepse nuk kishte asnjë mënyrë tjetër unë mund të përgjigjem pa e goditur atë.

Edhe pse për mua, një uniformë Japanese nxënëse është lloj si blackface, unë jam vetëm në pranim mbi të, sepse diçka është më mirë se asgjë. Një foto e shëmtuar është më mirë se një hapësirë ​​bosh, dhe kjo do të thotë se një ditë, do të kemi një tjetër shfaqje në Muzeun e aziatike padukshmëri, se grupet e fëmijëve do të turmës përreth në mosbesim, sepse njëherë e një kohë, ne nuk ishim atje .

49 Komente. Add To Mix ...

  1. Ndjehem si kjo është lloj i papërshtatshëm për të krahasuar veshur veshjet vajzë shkollë të blackface. Unë e kuptoj qëllimet tuaja, por kjo është një krahasim shumë të rëndë, sidomos duke pasur parasysh historinë intensive, me rrënjë të thella e blackface. Ndërsa unë, një shoku aziatike amerikan, vlerësojmë këtë post, unë vetëm ndjehen si ajo duhet të jetë e njohur se duhet të jemi të kujdesshëm që të mos futemi në hapësirat e Personave të tjera të Color. Ndoshta ne mund të bëjë lidhje të caktuara, ngjashmëritë dhe lidhjet, por një veshje vajzë shkollë dhe blackface nuk e gati të ndajnë të njëjtën sasi e dhimbje.

  2. Duke rënë dakord se kjo është tepër e pandjeshme nga ana kulturore për të krahasuar veshjet japoneze Nxënëse në Blackface.

    Përveç kësaj, kultura e Japonisë është ndërtuar mbi zakonin e vet të përvetësimit (veshjet Japanese nxënëse janë të bazuara në uniforma angleze. Sistemi i tyre shkrim është i bazuar në sistemin e Kinës shkrim).

    Të gjitha kulturat marrin nga kulturat e tjera. Kur ju vetëm ankohen për njerëz nga një regjion të caktuar duke bërë këtë, në bazë të ngjyrës së lëkurës .... mirë, ju e dini se çfarë gjykuar njerëzit nga ngjyra e tyre e lëkurës ju bën ....

    Bam Bam dhe Celeste ishte një nga gjërat më raciste unë kam parë (pa koment të qëllimshëm se si racizmi është e keqe). Ju nuk mund të bëjë që jetojnë tuaj tallur stereotipik mom tuaj koreane dhe pastaj merrni dehur në mungesën e saktë "aziatike" përfaqësimit.

  3. Pingback: On privilegj

Lini një Përgjigju