RIP Drake Sather

Vi var alla kär i dig på en gång eller annan och det gjorde inte något intryck på dig, tror jag, men vem kunde veta, vad som pågick i det vackra huvudet på din?

Jag har aldrig känt er, men vi standup komiker är som poliser. När en av oss går ner , går vi alla ner. Visst, vi kommer att göra narr av det, berättar dåliga skämt om det, skapa en Standup Comedy Suicide Pool, men inuti, vi vet att vi kan bli nästa. Då kommer vi att i hemlighet, tyst, gråta över förlusten av en annan av oss, för på ett sätt är vi alla en stam, en slags galen hemlig nation, vår egen speciella märke av idiot savants.

Vi, de fucked up utomjordingar, med det konstiga gåva, skrämmande ibland en förbannelse, för att kunna göra andra människor att skratta, så att de alltid utgår från att du är en glad person, att du fick det hela att gå på, att du fick allt , du fick din skit tillsammans och det är allt bra, det är allt bra. Men du vet, folk som oss, vi har inte det tillsammans - inte det minsta, och ingen vet. Ingen vill veta. Ingen vill veta hur illa det är här, i detta huvud, i den här kroppen, och de bara vill ha den roliga killen tillbaka, det är vad publiken betalar för, och det är vad de kommer att få, natt efter natt, år efter år. Och det är farligt. Den dumma mytologi av tårar av clownen är verkligen ingen myt. Det är ett par hårda, cementblocket skor av sanning som kommer att dränka oss om vi inte titta på oss själva, hålla våra näsor ren, titta på våra ryggar, skydda oss från oss själva.

Vad hände? Du hade allt, så långt jag kunde se, och då hade ingenting, men vem kan veta vad som händer inuti någons sinne, och speciellt en som fungerat så väl som din gjorde. Du var så rolig. Min vän var mycket ung, och älskade dig för en tid, kanske ett tjugotal år sedan, och hon fortfarande älskar dig, och vi bad en bön i dag för dig, brann ett ljus, tänkte på den blå skjortan du hade, den avtrubbad utseende i ansiktet, håret så mörkt att det blackout alla skäl för de unga flickor som trängdes runt omkring dig, att vara nära dig. Din märkligt sätt att tala, långsam, metodisk, sarkastisk, och sedan bara verkligen perfekt, eftersom du såg så perfekt. Allt du gjorde verkade så perfekt. Men du dödade dig själv i alla fall.

Jag är ledsen Drake. Jag älskar dig, men jag visste inte att du. Du var så jävla rolig. Jag är ledsen att se dig gå. Oavsett vad det var, som gjorde att du tar dig ut, kan jag bara hoppas att det är bättre nu, och att himlen är trevligt, och att du är i sällskap med serier som du gillade, och att allt är bra. Att det verkligen är allt bra, det är allt bra nu. God natt. Tack och god natt.

11 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Margaret,
  Jag daterade Drake rätt efter dating Chris Isaak (jag vet att din fulla sub sandwich linje om Chris var perfekt.)
  Jag var där med Drake precis innan Letterman frågade honom - han gick på (tre gånger () i alla?) - Och talade honom till några bra linjer ... Jag är inte säker på att han någonsin gjorde en bit som vi skrev tillsammans. Fortfarande minns det och det var mycket roligt. Killen var mycket tråkigt inne så jag förstår detta självmord.
  Jag flyttade honom från en främmande crackhouse miljö på sidan St (han inte delta och jogging var hans last på den tiden) till en väns trevlig plats på Oak St Hon är den som ringde mig om hans död för länge sedan.
  Jag var inte Lotion - han hade skrivit dessa skämt innan - men vi skrattade om saker som hamnade i Zoolander.
  Hur som helst, jag tyckte om det du skrev. Jag förstår revor av en clown.
  Janet Parker

 2. Jag var liten i mitt sista år i high school mina föräldrar hade skilt sig, hade min girlfreind bara dumpade mig, och jag var tvungen att upprepa sista år, medan alla mina freinds gick iväg till college. Jag var väldigt deprimerad och var redo att ta mitt eget liv. Jag höll pistolen mot mitt huvud och jag satte tv upp verkligt högt för att dölja ljudet av pistolen luckilly för mig att det var Letterman och Drake gjorde sitt lite om killen som ville använda hans badrum eftersom han hade diariah. Onödigt att säga att jag skrattade så hårt att jag grät, och det kändes så bra att skratta att hard.I tänkte för mig själv om den här killen kunde göra känna så här bra på en så låg poäng än kanske självmord inte var den answer.the Moralen i denna lång omständlig berättelse är att Drake Sather räddade mitt liv med sin briljans och aldrig nya det. Jag önskar bara att jag kunde ha gick favören. Tack Drake Sather.

 3. Fan, var detta min favorit komiker, ÖVERLÄGSET ........ och jag bara ta reda på om hans död, fem år senare! Jag är fortfarande sörjer Hicks, Kinison, och Hedberg ......... men detta har jag helt stel! Jag önskar att du verkligen kunde ha gick favören, Russ.

 4. Jag såg Drake show tillbaka i slutet av 80-talet. Av alla de komiker som jag sett sedan dess, var Drakes det enda namn jag mindes. Hans humor verkligen fastnat hos mig och jag minns fortfarande några av hans skämt från natten jag såg honom.

 5. Hi Margaret -

  Jag såg Drake på en Comedy Night på en krog i West Seattle, Washington, som kallas TR Garrity s någon gång runt 1987 eller så.

  Det var runt den tiden han först dök upp på lokal-tv på den tidigare formen av "Almost Live" på Kung TV.

  Linjen som stod ut den kvällen var när han sade: "Min flickvän tycker att jag inte respekterar hennes privatliv. Tja, det är vad hon skrev i sin dagbok, i alla fall. "

  Great stuff.

  Saknar honom.

  - Mark Neuman

 6. Pingback: Snoep winkel
 7. Visa lite klass ... finns det ingen anledning att använda obscena, vulgära ord för att göra din punkt. Den sanna kännetecknet på en stor, begåvad författare är att undvika sådana ord för att understryka punkter.

 8. Pingback: HipHop
 9. Jag tittade på "Folkets domstol" (med domaren Wapner) en eftermiddag och Drake verkade som en kärande stämma sin fru / ex-fru för något, jag minns inte vad, kanske om sina barn; Jag minns att han kom ut så bitter. Han gjorde poängen med att nämna att hon var en strippa.

Lämna ett svar