Harajuku Girls

Gwen Stefanis Harajuku flickor har varit att få massor av läpparnas bekännelse sistone, och jag måste säga att jag är förvirrad.

Jag gillar Gwen Stefani, hon är okej. Hon är mycket snygg och har en fin röst och en riktigt platt mage. Hon är en rockstjärna, och ganska bra på det. Jag är alltid imponerad av hennes platina hår och hennes otroligt organiserade ångfartyg trunkar. Hon håller alla sina armband i separata zip-lock påsar. Även jag har massor av fina saker, men de är alla få moth ätit och mosade ihop i en hög på min garderob golvet. Jag kunde aldrig förstå begreppet ett par: skor, handskar, strumpor, örhängen, hjärtan, oavsett. Hur kan du möjligen ha två separata och helt hela saker tillsammans i galen virvlande värld vi lever i? Hur som helst, lyckas Gwen att göra allt med stor elegans.

Nu har hon 4 saker alla tillsammans, de Harajuku Girls . Jag vill gilla dem, och jag vill tro att de är bra, men jag är inte säker på om jag kan. Jag menar, rasistiska stereotyper är verkligen söt ibland, och jag vill inte bum alla ut genom att peka ut Minstrelsy. Jag tycker det är helt acceptabelt att njuta av Harajuku flickor, eftersom det inte finns så många andra asiatiska människor ute i media verkligen, så vi måste ta vad vi kan få. Amos 'n Andy hade massor av fans, inte de? Åtminstone är det ett mått på synlighet, vilket är mycket bättre än osynlighet. Jag är så trött på inte existerande, att jag skulle nöja följa någon vit person runt med ett paraply bara så att jag kunde säga att jag var där.

Det är konstigt att vara asiatiska amerikanska just nu, eftersom jag inte exakt vet vad min plats är. Amerika är tänkt att vara för alla, och folk ska behandla mig som jag hör hemma här, och ändå skulle man aldrig veta att från att titta på tv eller film. Jag får fortfarande frågor om var jag är verkligen från. Sedan när jag försöker förklara denna känsla av osynlighet till dem vars varje rörelse och just nu är helt synlig, kom de tillbaka på mig med, "Kanske asiatiska amerikaner inte vill vara i underhållning!" Ja han verkligen sagt. Jag bara skrek, eftersom det inte fanns något annat sätt jag kunde svara utan att träffa honom.

Även om för mig, är en japansk skolflicka uniform ungefär som blackface, jag är bara i acceptans över den, för att något är bättre än ingenting. En ful bild är bättre än ett tomt utrymme, och det innebär att en dag kommer vi att ha en annan skärm på Museum of Asian Osynlighet, att grupper av barn kommer folkmassan runt i misstro, eftersom en gång i tiden, vi var inte där .

49 Kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Pingback: bästa mixer
  2. Det känns som det är typ av olämpligt att jämföra bära skolflicka outfits att blackface. Jag förstår dina avsikter, men det är en mycket grov jämförelse, särskilt med tanke på den intensiva, djupt rotad historia blackface. Medan jag, en kollega asiatiska amerikanska, uppskattar det här inlägget, jag bara känner för det borde vara känt att vi bör vara noga med att inte kliva in utrymmen i andra People of Color. Kanske kan vi göra vissa kopplingar, likheter och kopplingar, men en skolflicka outfit och blackface inte nästan samma mängd smärta.

  3. Överens om att det är otroligt kulturellt okänsligt att jämföra Japansk School outfits att blackface.

    Dessutom är Japans kultur byggd på egen vana att anslag (japanska schoolgirl outfits är baserade på engelska uniformer. Deras skrivande systemet bygger på Kinas skriftsystem).

    Alla kulturer ta från andra kulturer. När du bara klaga människor från en viss region gör detta, baserat på deras hudfärg .... ja, du vet vad döma människor efter deras hudfärg gör dig ....

    Bam Bam och Celeste var en av de mest rasistiska saker jag har sett (utan avsiktlig kommentar på hur rasism är dåligt). Du kan inte göra ditt vardagsrum hånade din stereotypa koreanska mamma och blir förbannad över bristen på korrekt "asiatiska" representation sedan.

  4. Pingback: På Privilege

Lämna ett svar