Scarlet Letter E

27 januari 2011

Jag undrar hur många vuxna inser den skada de gör för barnen på bara flyktiga ögonblick i livet som inte kan hämtas. Det finns saker som jag har hållit på i årtionden, dessa händelser som definierar mig, som styr mina dagliga lady åtgärder, även vid 42, även vid damen framgångsrika nivån charmade tillvaro som jag leder. Oavsett hur många drömmar jag har drömt och insåg, dessa mardrömmar hemsöker mig fortfarande. Jag har aldrig vuxit upp riktigt. De är små saker. Knappt en blip i medvetandet hos en annan, men en djup obeveklig ärr som värker för evigheten i mig.Att sitta ner på en väns familj hem, bara tonåringar som uppfyller det efter skolan hunger som är omättlig. Det är något om att äta efter skolan - det finns inget sätt att fylla upp den botten bra där. Skolan var en sådan strid, för mig alla de år jag klarade av det. Jag gick aldrig till skolan en dag där det var okej. Från dagis på - det var alltid alltid hemskt. Till denna dag, jag vaknar fortfarande upp vid 06:50 och min första tanke är, "Jag har inte skolan idag!" Och jag är säker på att jag kommer att tänka detta varje morgon och kommer att oroa den dagen jag tror inte att detta första sak. Mirakulöst nog, jag lyckas få en vän här och där. Hon och jag åt ofta i sitt hem efter skolan, där den välsignade kylskåpet inte var fylld med pinsamma koreanska saker jäsning, vilket är vad mitt hem var, jätte krukor med kål och fisk som shamed mig smärtsamt då, men vad jag skulle ge vad som helst för nu, som en sofistikerad och världslig gourmand. Sen var det bara smärtan av min invandrar tillvaro. Men hennes kök var fylld med smörig chafing rätter av nudel Kugle, tjocka med russin och grädde - det fanns inte en fish eye eller ägg i sikte - välkommen lättnad ytterligare berusande mig med exotism av vita människor. Jag älskade hennes familjs rysk judisk matlagning. Samtliga latkes i världen kommer aldrig att vara nog för mig. Mitt kungarike för en kåldolmar.Den dagen fanns latkes där, kalla stackar, små luftbubblor utspridda över ytan som ånga breddas ansikts porer, redo att fyllas med gräddfil och äppelmos. Rullar med kåldolmar, tomatsås krispiga med selleri och lök - och naturligtvis den älskade nudel Kugle. Vad jag älskar om de östeuropeiska rätter är sötma - troligen uppfunnits för att skära bitterhet livet där. Oavsett ursprung, oavsett orsak - det är jävligt bra. Vi delas ut rågade portioner på tjocka rustika 70-plattor och microwaved dem utan att täcka, så maten värmdes ojämnt, biter innehåller skållhett munsbitar och förbryllande kalla klumpar. Det spelade ingen roll eftersom det handlade om att få ner maten. Hennes mamma kom plötsligt och satte sig ner, ta en stund från "mig tid" att sitta med sin dotter, men förmodligen bara för att tillfredsställa sin egen skuld, så det var fortfarande i takt med tiden. Hon såg på maten på våra tallrikar och hon tittade på mig och sade: "Du har en ätstörning. Du måste sluta äta så. Vad är det med dig? Vad får dig att äta så? Du måste sluta! Du måste sluta nu! "Min vän kastade henne gaffeln ner och sa," GUD! MOM! Så pinsamt! Det är därför jag har liksom INGA VÄNNER!! GUD! "Jag kände mig sjuk direkt, fettet i maten koagulering i mitt blod och stoppa det. Det kändes som en hjärtattack, eller en lugnande pil mitt i bröstet, avverkning mig i mina låtar. Som när du tar ut batteriet ur telefonen - bara tom skärm. Blank. Mor och dotter var fullt på att kämpa nu, men jag hade checkat ut och gått någon annanstans. Vi var alla fortfarande sitter där, men jag vet inte riktigt vad som hände efter det. Kanske gick vi till min vän rum och drunknade hennes neurotiska mors funderingar med Duran Duran, men vad hände jag vet att jag alltid förändrat. Jag hade märkts med en stor scarlet bokstaven "E" på mitt bröst för "ätstörningar." Det var då jag blev taggad i naturen och kategoriseras för alltid, och även om jag var tillbaka i den allmänna befolkningen, jag bär märket till denna dag.Taggar: ,

22 Responses to "Scarlet Letter E"

 1. Nancy säger:

  Wow, vad en hemsk mamma. Jag är så glad att din vän gav henne helvete!

  Hörde du om det hemska "Tiger Mother" kvinna som kallar sina egna barn "skräp"?

 2. TOC säger:

  Jag tycker om den här sortens saker, när jag hör vuxna berätta för min systerdotter och newphews saker som: "Det är bara (fyll i de tomma: en översittare, High School, en fas, en misunderstanging) kommer du glömma allt om det i en vecka. ".... vi / du inte glömmer dessa saker, någonsin. Som du sa, vi är ofta (tyvärr, och av orsaker utanför vår kontroll) "definierade" av de saker som vi arbetar med och behandlas i barndomen ... De vuxna bör komma ihåg att varje gång de talar till ett barn.

 3. TOC säger:

  Jag tycker om den här sortens saker, när jag hör vuxna berätta för min systerdotter och newphews saker som: "Det är bara (fyll i de tomma: en översittare, High School, en fas, ett missförstånd) du glömma allt om det i en vecka. ".... vi / du inte glömmer dessa saker, någonsin. Som du sa, vi är ofta (tyvärr, och av orsaker utanför vår kontroll) "definierade" av de saker som vi arbetar med och behandlas i barndomen ... De vuxna bör komma ihåg att varje gång de talar till ett barn.

 4. Sara M Buchanan säger:

  Jag hade en liknande upplevelse när någon i min klass påpekade för mig att jag hade en dubbelhaka. Det var devestating och jag har aldrig riktigt kommit över det. Jag hade alltid kallats fett men aldrig haft en viss kroppsdel ​​påpekade vilket förmodligen är varför det fungerat så djupt med mig. Kort efter detta bestämde jag mig för att bli vegetarian som var ett vilselett sätt för mig att vara anorektisk. Jag skulle bara äta något annat än en Sprite för lunch. Jag var 10. Jag kan inte föreställa mig vilken effekt det skulle ha haft på mig ska en vuxen nämnde detta för mig. Helt enkelt häpnadsväckande ...

 5. Melissa säger:

  Ms M ~

  Vad du har på dig är en dayglo, glittrade, ljust som solen jätte B för vacker inifrån och ut. Jag kan känna med dina känslor, och vet att det inte finns några riktiga ord för att radera dessa bilder. Jag vet också att den maskinskrivna ord av en flicka du aldrig menade knappt kommer att kväva den brinnande önskan för människor att se förbi bullspit du kastar ute ibland för att täcka det behov av att bryta ner och bara tigger om att somone bra "Love me , se mig, vill ha mig för den jag är ", men vet att överallt det finns damer där ute en del av packningen, soul syster. Jag önskar dig inget annat än konkreta lyckliga drömmar.

  Du är en sann inspirationskälla för mig.

  Tack för att du ...

  'Lissa

 6. Silenus säger:

  Det måste vara mer än skylla på föräldrarna. Skiten blir vidare, gjorde jag till mina barn vad som gjordes för mig, med förhoppningsvis lite mer medvetenhet, ursäktade jag, åtminstone, och visste att det var fel. Nu ska jag se mina medelålders barn dela ner sin version till mina barnbarn. Det är inte lätt att få det att sluta. Och jag kan säga säkert, att en anledning till det som händer är att föräldrar är skiträdd över säkerheten för sina barn. Ironiskt? Visst, men sant. Även den som vill ha dem att inte vara annorlunda är baserad på rädsla för den målade fågeln fenomen.

 7. Janne Pettersson säger:

  Fantastisk historia, tack.

 8. [...] Det här inlägget nämndes på Twitter av Margaret Cho, nataly och Shannon Waite, Lustri. Lustri sade: RT @ margaretcho: ny blogg: Scarlet Letter E ... http://www.margaretcho.com/content/2011/01/27/scarlet-letter-e/ [...]

 9. Dee Ramsey säger:

  Tack så mycket för din ärlighet. Det kändes som om jag kunde känna din smärta sitter där förödmjukad. Den största av din berättelse är att du överlevde, frodades och nu är fria från det verbala träldom. Bra för dig och tack igen för att vara en sådan ikon.

 10. Nico Diaz säger:

  Traumatisk faktiskt! Det är fantastiskt vad skit vi håller alltid inne. Vi har alla berättelser som vi kan berätta. Hur theraputic det är att skriva ner och släppa ut det. Jag vill tacka dig för att dela eftersom Irregardless av vår ålder, så måste vi kunna relatera till andra eftersom vi alla har att inre barn som fortfarande söker efter en "ja, du är OK känsla.

 11. Jude säger:

  Åh, för en TARDIS så jag kunde resa tillbaka i tiden och SLAP SOM KVINNA SILLY.

  Jag är glad att din vän hade lite perspektiv, men det hindrade inte hennes mamma från stickande du gillar det. Jag är så ledsen.

 12. Mary säger:

  Love, love love det här inlägget. Det bör omtryckt allt. :)

  Lektion lärt sig-inte vidarebefordra dina personliga livsmedel fobier på barn-din, eller dina barns vänner, eller barn i din vård. Jag var mager hela min barndom, och när jag utvecklade, en lärare som faktiskt sa att det var synd att jag inte var mager längre. Men jag var fortfarande smal, jag hade bara bröst! Jag kommer fortfarande ihåg det 30-tal år senare, och det kryper in i mitt huvud varje gång ett tag.

 13. StacyM säger:

  Fröken Margaret,

  Jag har varit ett fan av många år och det här är ett ämne jag vet alltför väl. De små saker som föräldrar (eller andra vuxna) säger att barn som vrider sina personliga uppfattningar.

  Jag var en fet unge, och nu är jag en fet vuxen. Jag kan minnas att omkring 6 år gammal och min mamma tar mig med henne till vår kyrka pastorns hem för att leverera något och de var bara sitta ner till en stekt kyckling middag. Maten luktade så gott, och vår egen middag var något jag inte hade vårdas men var tvungen att äta. När pastorskan frågade om jag vill ha något, jag sa ju att jag skulle, men min mamma sa "Nej" och så fort vi var ut genom dörren var jag rasade på ha generad henne. Det var ett av många exempel som undervisade mig att jämställa längtan efter mat med "skam".

  Men jag blev också belönad med mat. För speciella dagar (start av skola, födelsedagar, etc.) skulle vi vakna till doften av en stor frukost förbereds med skinka (eller korv) och bacon, hembakade kakor, gryn, ägg, potatis och min mormors speciella hemlagad chokladsås för kexen. Varje vecka har vi fått vår "ersättning" som min mamma gjorde det veckohandlar genom att höra till att vi hade "$ X för att spendera". Naturligtvis var vi begränsade av vad som fanns i affären.

  Och senare, i högstadiet, när jag började uppleva mer mobbning och retas om min vikt, jag har hittat en natt i min säng gråter över fruktan att möta ännu en dag av utskällning. Min mamma kom in och frågade min gråt och när jag berättade för henne vad som var fel, helt enkelt sa hon att jag var tvungen att låtsas att det inte bry mig. Även om jag var skadad eller ledsen över vad någon sa till mig, ska jag le och vara glad, eftersom folk bara gillar att vara med feta människor som är glada.

  Det tog mig år att bryta sig fri från dessa "lektioner". Jag är inte nöjd med min vikt, men jag äger den. Jag kommer att ändra det som jag kan och klar, och jag äger det. Allt jag behöver från de runt omkring mig är att titta på mig, och se en hel människa. Som tur är har jag ett antal människor som gör just det.

 14. Bethany säger:

  Som snart kommer att vara mamma läser något som detta har jag lite orolig för hur jag skall låta mina barn att hantera livsmedel. Jag har också haft en dålig relation med livsmedel härrör från barndomen. Gruvan var som den europeiska familjen som du besökt. Jag var alltid uppmuntras att äta äta äta! Det vill säga, tills jag slog puberteten. Då var jag för tjock för att njuta av mat längre.
  Jag har kommit långt, men jag är rädd att genom att försöka vara mer noggrann med att vara frisk kommer jag att ingjuta paranoian i mina egna barn. Det är svårt att avgöra hur man ska hantera det om du ser dina barn efter din feta fotspår. Självklart mamman du nämnde hanterade hennes oro dåligt.

  Tack för att dela din berättelse.

 15. Serena säger:

  Denna uppfattning genljuder djupt med mig. Jag växte upp med en förkylning, narcissistisk mamma men naturligtvis kände inte igen det på den tiden. Allt jag visste var att, från så unga som jag kan minnas, jag såg inte henne alls som person för att se till att värme, tröst, uppmuntran, kärlek, eller ens grundläggande vänlighet.

  Hon åberopade sarkasm som ett dagligt verktyg för att skära mig med ... annars var jag helt enkelt utanför hennes radar.

  Det var först när jag växte upp och fick egna barn, att jag började förstått arvet från min uppväxt. När man arbetar med mina egna barn, flashbacks till min egen barndom påminner mig om hur jag hade talat med och hur jag behandlades. Jag blev bestört varje dag av minnena, och idén om att en mamma skulle kunna behandla sina egna barn på det sättet.

  Lyckligtvis, det gjorde mig väldigt fokuserad på hur man inte ska behandla mina egna barn ... bara undvika att göra vad min mamma gjorde, och jag brukar få det rätt.

  Det kräver en daglig kamp från min sida att inte låta de år av misshandel växer upp för att påverka mitt liv nu, decennier senare.

 16. Sharon säger:

  Det är vackert skrivet. Låt oss swap att E för ett A. För awesome.

 17. janie jane säger:

  Tack för att dela. Thats var mycket personlig och verkligen rörande. Du rockar sista!

 18. Under Armour Adult Scarlet ...

  [...] Ow jag behandlades. Jag blev bestört varje dag av minnena, och tanken att en [...] ...

 19. Som det visar sig, jag är i färd med att skriva ett kapitel om Margaret Cho i en bok om kvinnliga komiker, och jag jobbar på de sätt "Jag är den jag vill ha" lyder på en återhämtning historia samt som ett manifest. Så jag blev rörd och chockad att finna detta inträde, postat samma dag jag skrev om detta ämne. Det är en häpnadsväckande och välbehövlig påminnelse om hur våra kroppar blir "markerat." Det sista metafor är en mördare!

 20. hannah säger:

  Tja det var verkligt.
  Glad att jag lyssnar på i dag. Du är en stor och rolig person, vet du det?

 21. GC säger:

  Margareta: Snälla hjälp dem i SF samhället som försöker hjälpa till att ta hand om dessa organ (queer / trans / dålig / kvinnor) som måste tas om hand av de mest:

  http://lyon-martin.org/aboutUs.php

  Vi behöver kvinnor som du själv för att hjälpa dem som inte brukar ens tror att deras kroppar är värda, politiskt, och värdefull i sig. Snälla, snälla hjälp.

 22. Tattoo For Girl säger:

  Tjena:)
  Varför män och kvinnor (samhället i allmänhet) fortfarande föregripa människor med kroppskonst. flickor speciellt?
  Jag är en tjugo sex år gamla F, har 11 tatueringar, många som inte kan upptäckas på min dag till dag reser. 5 - 6 under de varma månaderna är ganska mycket hela tiden på displayen. Jag tror inte sträva efter uppmärksamhet och jag har en kärleksfull pojkvän utan tatueringar. Jag får intrycket av att många människor tror att tatuerade personer är blinda, när vi får stirrade på, även när vi återvänder korthet människor fortsätter att stirra. När kommer samhället förbättras?

Lämna ett svar