Sinead

.

Dear Sinead,

Jag är super ledsen saker är svårt för dig nu. Jag vet inte vad jag ska säga exakt, men jag vill säga något. Jag antar att jag vill säga tack för din underbara musik och bara för att vara den du är. Jag har alltid älskat dig från det ögonblick jag hörde dig och såg dig och du fick mig att känna att jag fanns och att jag betydde något och att det var okej och faktiskt mycket glamorösa och korrekt och rättfärdiga att vara arg om saker och det är en fin lektion som du lärde en hel generation av flickor som är nu kvinnor som när vi är galna om saker kommer att få alla upp i folks ansikte om det och det är verkligen upp till dig och ditt arv och vad du sa och gjorde. Tack för det.

Det är mycket mer än de flesta människor någonsin gör eller någonsin har gjort. Du gav oss en röst och en rätt till en åsikt och tillstånd att orsaka en stor affär och sparka alla rätt i röven och inte be om ursäkt eller snurra den eller ge efter eller ge upp. Jag lyssnar på alla dina poster och jag kommer alltid att du är begåvad övermåttan men jag tror att vara så bra som du är kommer med en tung taxa problem och jag säger inte att som domare jag säger att som ett fan av stor konst och jag vet stora konstnärer har alltid haft det tufft. Det är inte lätt att vara bärare av dessa gåvor som världen aldrig uppskattar dem direkt eller på rätt sätt och du aldrig helt ta igen allt som du har investerat, som jag kan berätta när jag hör dig sjunga är er alla.

Jag tycker videon till Nothing Compares 2 u och verkligen ingenting gör jämför med din skönhet som fortfarande sant idag. Vem av någon stjärna kunde bara stirra in i objektivet och sjunga och bara det är tillräckligt? Inget kan jämföras.

När du slet upp påvens bild jag tyckte det var så coolt och fantastiskt och djärv, och du började denna idé om förhör och korsprövningsmyndigheten och institutioner och vad som betraktades som heliga som du ville visa var faktiskt profana och du avslöjade depraverade och hjälpte de berövade och jag tror att du var före din tid, eftersom det är vad som händer nu. Vi ifrågasätter och korsförhöra allt nu. ingenting är heligt och det tycker jag är bättre eftersom vi inte kan bara blint lita på. Blind tillit leder till utnyttjat. Jag är ganska säker på att du startade den tanken, om du inte visste. Jag är ganska säker.

Jag är inte i veta om uppgifter eller fakta, och jag vet inte vad som händer med dig eller er. Folk pratar på nätet om saker, och som alltid kommer att vara fallet. Folk pratar. Jag bryr mig inte. Jag vet bara att jag älskar dig, och att jag kommer alltid, och att jag skulle raka mitt huvud och har rakat huvudet i solidaritet med dig och du byggt en mäktig borg med ditt arv och dina ord och dina låtar och vi, de unga flickor i världen som nu odlas men unga i vårt hjärta, lever i den fortfarande och vyn, ja, det är häpnadsväckande.

Best, m

PS. Min favoritlåt i dag är "pappa jag mår bra". Får mig att gråta. xo

11 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Bästa. Kör-on. Mening. Någonsin.

  Jag var aldrig mycket av ett fan av hennes musik, men för hennes episka oräddhet Jag har inget annat än beundran. Verkligen, en modig själ.

  Som du.

 2. Ja !! Kathy var en spark i baken för mig som en flicka som växer upp i en familj där jag skulle synas men inte höras och vackra och aldrig ställa frågor. Sinead vände att alla på huvudet och jag förtjust i att känna dammluckor öppna. Men jag hoppas du vet Margaret, du gör det för många av oss också. Inspirera oss att höja våra röster och våra händer bara lite högre. Tack till er båda!

 3. tack så mycket för att informera om detta. Du har tagit orden ur min mun. btw - jag beundrat ditt mod på ett liknande sätt i åratal. -k

 4. Ja! Jag känner på samma sätt. Hon ändrade mig när jag var tonåring och jag kommer evigheters evighet älskar henne för det.

 5. Tack, Margaret (en av mina favorit människor), för rop ut till en av mina favorit människor i hela vida världen. Sinead är en fantastisk inspiration och hon är en otrolig talang, med en röst en gång jämfört med att franska kysst av en ängel. Jag älskar, älskar, älskar henne (och dig, Margaret!) Och hade turen att se henne uppträda live (och hoppas vi ses en dag, för!). Må ni båda bli välsignade för den glädje du med världen!

 6. Tack Margaret. Sinead spåras som en räv med blodtörstiga hundar just nu. Alla har vissa nasty kommentar. Mest kritik börjar med "OMG hon ser gamla" eller "fett" eller "galen" om och om.

  Att vara en stark kvinna, vara sig själv är definitivt en radikal handling. Jag är tacksam mot Sinead för hennes vackra arbete och för att inte låta rädsla och missbruk tystnad hennes kraftfulla och sanna röst. Jag känner på samma sätt om dig kära kvinna. Så mycket älskar Margaret.

 7. Tack, Margaret, för denna hyllning till den fantastiska Sinead O'Connor. Jag var glad att se dig tala om en låt från en av hennes inlägg nittiotalet releaser ... ingenting irriterar mig mer än att se kommentarer om henne som en "one hit wonder" när hon är i nyheterna för hennes personliga liv istället för hennes musik. I verkligheten har hon släppa musiken ganska konsekvent sedan hennes "peak", och även om det kanske inte alla vara i min smak, det är alla ute för att hon behöver den att existera. Det för mig är lika mycket ett bevis på hennes oräddhet som någon av de mer allmänt trotsiga gester hon gjort. Och som ni säkert vet, hon är fortfarande vacker, och tatuerade! Det var en annan punkt av irritation för mig också-de "feta" bilder som dykt i slutet av förra sommaren. Hon är sig själv, eftersom den irländska säga, och för mig finns det inget chockerande eller överraskande om någon modig nog att existera i sin egen hud.

 8. Jag älskar att du är en krigare anda ge och stärka kvinnor och att du är som de Fates alla kombineras till en. Ibland är du Maiden, en eldfluga joyful uttryck, en skrattande gudinna och retas anda. Ibland är du moder, vårda, älska till de behövande, vreda och kraftfull mot dem som skulle göra ont. Då är du på Crone, kloka bortom dina år, tankeväckande och mystisk, och gamla själ som reser universum. Allt detta är aspekter som vi bör anamma i alla aspekter av våra liv och du hjälper så många att göra det med dina tänkvärda ord som sitter som en juice persika väntar på att slukas. Sluta aldrig. Håll att Margaret Cho.

 9. Det finns inte tillräckligt många artister som Sinead och dig själv. Det är så mycket lättare att bara vara kommersiell och ytlig. Jag blev också inspirerad av hennes djärvhet. Kanske är det min fantasi, men det verkar som att det blir svårare att tala ut, utan en massa konsekvenser. Jag hoppas att saker och ting bättre för Sinead, och att hon undviker att bli ännu en olycka.

 10. Sinead O'Connors musik hjälpte mig leva igen och jag är så tacksam för era ord stöd för henne. Kärlek till er båda.

Lämna ett svar