Dröm

Min vackra gamla 1966 Honda 305 dröm kom till mig som i en dröm, tjänar sitt namn rättmätigt och jag parkerade den utanför mitt hus på sin robust ståndaktig centralstödet. Den vägrade att starta och jag ringde min motorcykel expert / mentor och även stellar tatuerare Craig om hjälp. Han samlade ihop drömmen med stor hjälp från sin motorcykel vän Sean - motorcyklister har massor av vänner, märkte det jag. De tog min dröm bort i en stor lastbil till deras garage. Jag vinkade adjö och insvept cykeln i en gloria av vitt helande ljus som jag såg det lämna min uppfart. Om jag älskar dig, kommer jag att göra det, projekt på en lysande aura av skyddande energi. Det är en häxa sak. Det är en önskan för dig och din allt det goda jag vet. All min kärlek i en flammande balk. Jag älskar den här cykeln.

Senare på eftermiddagen, och mycket tidigare än förväntat, heter Craig och sade glatt, "du har en springcykel här!" Och höll upp telefonen till drömmen motor som den morrade söt och ängla för mig att höra, som en bebis vocalizing semi ord eller någon annan joyous buller som låter både lugnande och uppiggande till lyssnaren. En gammal motor äntligen vända efter timmar av försök med elstart och sparkar är musik för alla vintage cykel ägarens öron. I det här fallet, en dröm och en vits helt avsett.

Jag körde över med Ian och Felon - min motorcykel vänner - och plockade min cykel från imponerande samling av vintage 2 hjul underverk på Craig och Sean och drog ut på gatan. Jag satte på Seans dotters koppar gnistra Bell hjälm och red sakta upp för backen och tillbaka ner den, reser bara inches per timme, ostadig och i oerhörd skräck, den typ som jag har varit att få veta mer intimt med alla mina motorcykel äventyr och missöden därmed långt. Cykeln ville gå snabbare, men det var halt på humoring mig med sina ständiga kuttrande och fin gammal motor, 46 år efter dess massproduktion och galen popularitet och still going strong.

Cykeln kom hem och satt på en underhållsladdare i en timme, så jag satte på varje del av mina redskap och även Pepto Bismol rosa käkar, den exakta färgen på den ökända magen medicin eller kanske nyans ljusare än en linty tuss av bubblegum fastnat för evigt under en 5: e väghyvel skrivbord. Jag fantiserade kort att om jag någonsin tävlade i Isle of Man TT att Pepto Bismol skulle sponsra mig, mina signatur rosa racing läder präglade med ringblomma bubblan teckensnitt som bara skriker av intestinal nöd. Det skulle vara en sådan utmärkt stöd. "Här kommer hon runt detta hörn och hon är på väg att skita hennes byxor. Aaaaaaaaaaaaaaaa-nd hon bara sket hennes byxor. "

Med min ljusa citrongul vintage Volvo mekaniker skjorta och vita vispgrädde kroppsskydd monterat racing jacka såg jag ut som en sorbet fruktglass med körsbär på en hjälm ovanpå. Jag vill att du ser mig, när jag rider, så min skyddsutrustning är allt pastell och vitt som ett påskägg blir kastade på dig. Jag kommer att fylla mina sadelväskor med ihåliga chokladharar och PIP. Craig tog tänk bafflarna av cykeln så kan du höra mig komma till dig från miles away. Jag är här för att bränna dina ögon och öron med min närvaro och jag kommer att ge dig godis.

Jag satt på cykeln på toppen av min uppfart med alla mina womanchild redskap och mina fantasier och min dröm och jag kunde inte gå ner för den. Jag blev plötsligt förlamad av skräck. Solen brann hett på mitt huvud och jag svettades panik floder ner min rygg under lager av läder och stoppning. Jag höll cykeln där mellan mina skakiga ben i flera minuter, undrar om jag borde eller kunde bara gå. Jag var iskallt och kokande varm på samma gång.

Det slog mig att jag inte hade ridit ensam alls. Det hade alltid varit vittnen, flera vittnen. Nu fanns det ingen. Fram till det ögonblicket hade denna hobby och nya fixering varit en oerhört social en, och en del av nöjet att det var den intensiva broderlig limning, distinkt manliga och tilltalande för den sida av mig som tycker om pojke saker som fiske och gay sex.

För första gången var jag ensam, och det kan gå fruktansvärt dåligt mycket snabbt i isolering. Detta vet jag av stor erfarenhet som en ensamvarg i mitt ganska långa liv hittills. Som genom ett trollslag, troligen häxan i mig kalla någon om hjälp, min gå till killen ian kallas, och jag höll iPhone nära framsidan av mitt visir och skrek in i den. Ian kom och rullade cykeln lätt ner på uppfarten och ner på gatan. Jag fick på den, motorn revving och törstigt puttra ner på sin nu full mage premium gas, lägger jag det i första växeln och cyklade en inspirerande 50 fot och kört ut.

Jag kunde inte få drömmen att gå igen, även om även i tider av tvivel och problem, cykeln aldrig förlorat sin förmåga att attrahera. En man kom ut ur sitt hus för att hjälpa mig, och sedan en annan stoppade hans bil mitt på gatan och lämnade den där när han kom ut för att titta på mig på nära kick och fiol och koppling och upprepa, öppna och stänga choken som om jag visste vad jag gjorde. De män andades in ångorna av nostalgi kommer utanför drömmen och kikade på mig genom bensinen suddig lins deras minne. De hade en cykel som denna de sa. De kom ihåg dessa cyklar också. De hade inte ens tänkt på en i åldrar och synen av det förde dem omedelbart och oförberedda till sin ungdom. Jag kunde se dem som de var, en gång ung och upphetsad. deras ögon pekade inte på mig, men djupt i det förflutna. Denna cykel gör åren bakåt. Två hjul kör moturs. Om det skulle bara göra det jag frågade. Om det bara skulle lyssna på mina händer och fötter. Det kan ta främlingar tillbaka i tiden, men det kunde inte ta mig runt kvarteret.

Craig rullas upp för att återuppliva dröm i hans 1930 eran Harley-Davidson, med växelspaken på bensintanken och en fot manövrerad koppling, en mystisk konfiguration mellan cykel och bil, en gammal skola hybrid. Dess v-twin motor såg ut dubbel d bröst upplösning i en liten midja, en vällustig konstigt, Jessica Rabbit som motorcykel om så var det. Han drog ut verktygen ur sadelväskor och vi körde våra fingrar på marken söker oändligt skruvar sjunkit från handtagen. Han diagnostiserade Dream problem skickliga som en psykisk kirurg och cykeln var snart nynnar och köra och stannade upp hela dagen med mig som jag korsade den karga asfalt längden på en närliggande parkeringsplats, för långsamt och med för andra växeln som jag passerade Ian och Felon gång på gång, att stå i skuggan som två stolta pappor, uppmuntra mig med varje avslutad cirkel att gå fortare på nästa.

mcho motorcycle

11 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. bara ÄLSKA det. ändå häftigt att du arbetar tangenttryckningar genom dessa berättelser och jag älskar att cykla och svansar släppa i kurvor genom pepto Bismol släppa ex-lax flikar chuting genom käkar. lika vacker som dina kompisar fick det att gå för dig och titta på att det jämnar tillsammans. Låt oss hoppas det samma för Sinead. Tack för era insatser i så många saker under åren.

 2. Just fick min första cykel, Yamaha Vstar 650 Love it! Var tvungen att lära sig genom försök och misstag. Du ser bra ut! Behöver fler kvinnliga ryttare.

 3. Du möter de trevligaste människor på en Honda. Håll ridning, hålla lärande, hålla säkra, hålla din cykel och redskap välskött, memorera dina ridvägar, varje kulle och divot, Speedbump och stopptecken. Titta på världen lutas när carving ett hörn. Njut av doften av en varm motor och däck. Respektera trafiken, men frukta inte det, för din utrustning, din cykel, din läckra kropp och din hjärna kommer att se dig säkert till din destination.

 4. Ah, du kunde inte se mer perfekt på din nya cykel. Kom ihåg att uppskov får inte vara så förlåtande som din rebell. Säkra resor,

 5. En bedårande cykel !! Jag älskar bilden. Du ser bedårande också! Jag älskade detaljer i ditt inlägg, det gör mig vill få en vintage motorcykel. Jag älskade delen om att bära chokladharar och kikar med dig, och ryta högt och färgglatt i människors liv, både bländande och öronbedövande dem och sedan ge dem godis.
  Jag lärde mig också hur det är viktigt att tävla en cykel på tom mage, för att undvika röriga olyckor.

 6. Denna cykel är ren klass och jag älskar vad du wearing- de rutiga byxor andas "60-London, Mods och Rockers, precis som cykeln. Du har en mycket skarp blick.

  Senare i år jag kan få för dig en ny-tech ridning kostym, stoppning under ledade segment av glasfiber eller kolfiber.

 7. Ive alltid varit ett fan, just hittat din blogg så jag ikapp. Du skriver så passionerat. Och i din utrustning på din cykel ska du gunga underbara! Vacker du är, in och ut. Gudinnan välsigna.

 8. Pingback: fil
 9. Pingback: oolong
 10. Fantastisk skriva upp och foto! Älskar den här raden: ". Jag är här för att bränna dina ögon och öron med min närvaro och sedan kommer jag att ge dig godis" <3 Om du inte har något emot, vilken jacka har du på dig på bilden? Om dess bepansrade, jag älskar det!
  Oh och ja, "motorcyklister har massor av vänner". Dess en fantastisk fördel för ridning som jag aldrig förväntat när jag började för sex år sedan. Dess en tät gemenskap, och alla vill hjälpa till.
  Så, jag hoppas att ni har sedan blivit mer bekväm på cykeln, jag måste kolla dina andra bloggar (tyckte att det här en genom WRN). Ha kul, njuta av åkturen!

Lämna ett svar