Frankrike

Paris är en magisk stad, som har mer att göra med folket och alla de delar som utgör ett land. Det är mindre byggnader än vad rymmer dem, vad som händer i dem, vad som sägs, vad som görs, vad som äts, det som ses och slitna. Jag skulle leva här om jag kunde, och kanske den dagen kommer förr än senare. I Frankrike av mina drömmar är inte Versailles, men en från Buñuel filmer, eller Röd / Vit / Blå serien. Min fantasia på mig själv som en utsänd har mig ser ut som Catherine Deneuve och Juliet Binoche, men utan prostitution och sorgen.

En man gick fram till mig och sa, "du är mycket vacker ..." inte riktigt vilja något annat än att tala om för mig att detta var sant. Det var som om han informerade mig om att något hade fallit från min väska, eller att jag hade ett inlägg den på min rygg. Min skönhet var helt enkelt ett faktum som skulle förmedlas, inte ett förhandlingsobjekt, inte en tråd som ska dras som skulle komma uppknäppt och fransar hela mitt liv. Han var helt enkelt att peka ut det, innan han marscherade upp boulevarden, svängande sin långa, svarta paraply i nattdimman.

3 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Det är intressant för mig att din Paris erfarenhet var det positiva. När jag bodde där i 5-6 månader under 2009, kunde jag inte gå till tunnelbanan på en viss dag utan något man skriker "Ni Hao" på mig på gatan. Och komplimanger som den du fick sällan gavs till mig. Vanligare var killarna som försöker få dig att så småningom gå till sängs med dem. Jag ta emot ofarliga komplimanger hela tiden här i New Orleans, men där ofta de södra herrar kommer att låta dig veta att du ser mycket trevligt, utan sketchiness till kommentaren.

  2. Den skriker "Ni hao" är överallt, jag är rädd, inklusive min egen notoriskt artig Kanada. Men jag hade en man (inte min make) rave över min skönhet i Paris, så jag antar att vissa parisare har god smak, som gör södra herrar, jag är säker. Faktiskt, jag slår vad om massor av människor har smak, de bara inte vet hur man ska uttrycka det.
    Margaret, jag älskar din komedi, och ditt skrivande här är ärlig och självlysande. Tack.

Lämna ett svar